Candace Bushnell - Nyár és New York

Gabo Kiadó
2011
392 oldal
Fülszöveg: A Carrie naplója című könyv folytatása, melyből megtudhatod, hogyan vált a Szex és New Yorkból ismert Carrie Bradshaw kisvárosi „verébből” – ahogy Samantha nevezte – nagyvárosi nővé, hogyan ismerkedett meg Mirandával, milyen vad partikon vettek részt hármasban, hogyan estek szerelembe, és hogyan ábrándultak nagyon gyorsan ki… Samantha Jones tippjei lányoknak New Yorkhoz: Ha egy férfi két év után nem kér feleségül, sosem fog. Lépj tovább! Soha ne adj fel egy jó lakást, még házasság miatt se! Mozgásod legyen gyors. És mindig olyan cipő legyen rajtad, amiben tudsz futni. Miranda Hobbs szabályai: Ne hagyd, hogy mások határozzák meg, ki vagy és mit tehetsz. Határozd meg magad. Minden pasi csalódás. Akárki akármit mond. Mert feministának lenni… azt jelenti, hogy ura vagy saját szexualitásodnak. Carrie Bradshaw útmutatója az igazi New York Cityhez: Shubert Theatre: érdemes felkeresni, ha már a színházi negyedben vagyunk. Voltam a kulisszák mögött! La Grenouille, elegáns francia étterem, itt volt az első New York-i randevúm. Kleinfeld Bridal a legnagyobb tekintély az esküvőiruha-fronton. Samantha ruhapróbájára lettem odarendelve (bár ő nem jött el).Mindig bajban vagyok a folytatásos regényekkel, mert az ember óhatatlanul is egymáshoz hasonlítja őket, "ez jobb, mint az előző", "az első rész sokkal jobb volt", és hasonlók.
A Carrie-sorozattal kapcsolatban is nagy katyvasz van a fejemben, ugyanis összezavar a két könyv (Carrie Naplója, Nyár és New York), és a két sorozat (Carrie Naplója, Szex és New York). Ugye az első könyvben Carrie se veled-se nélküled kapcsolatban él Sebastiannal, a második könyvben pedig szó sem esik róla. A sorozatban még a New Yorkban töltött ideje alatt is össze-összejönnek, szóval nem igazán értettem, hogy hova tűnt Sebastian Kydd?

Egyébként maga a történet nagyon jó, és tetszik, hogy itt már bejön a képbe Samantha és Miranda, és a regény legutolsó lapjain már Charlotte is. Így mondhatjuk, hogy ez a könyv indítja útjára a Szex és New Yorkot.

Külön kiemelném, hogy milyen jó a könyv borítója. Ha nem tévedek, akkor egy (nem is tudom, hogy mi ennek a pontos neve) alma alakú táskát ábrázol, ami egyrészt visszautal a Carrie Naplója borítójára, amelyen szintén egy táska van, másrészt pedig a Nagy Almára, vagyis New Yorkra utal. Nagyon ötletes.

Értékelés:   (8/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése