Stephenie Meyer - Bree Tanner rövid második élete

Könyvmolyképző
2010
150 oldal
Fülszöveg: Bree Tanner alig emlékszik előző életére, mielőtt érzékei csalhatatlanok, reflexei emberfelettiek és fizikai ereje megállíthatatlan lett volna. A szűnni nem akaró szomjúság előtti életére… az életére, amikor még nem volt vámpír.
Csupán annyit tud, hogy újszülött társaival élni kevesebb betartandó szabályt és még kevesebb elkerülhetetlen következményt jelent: figyelj a hátad mögé, ne vond magadra a figyelmet, és mindenekfelett érj haza napfelkelte előtt, vagy meghalsz. Amit nem tud: halhatatlan életéből már nem sok van hátra.
Aztán Bree váratlanul barátra lel, egy újszülött vámpír személyében. Diego hozzá hasonlóan kíváncsi teremtőjükre, akinek még a nevét sem tudják. Amikor felismerik, hogy az újszülöttek csupán sakkfigurák egy elképzelhetetlenül hatalmas játékban, Bree-nek és Diegónak el kell döntenie, hogy melyik oldalra áll, és kiben bízik meg. De ha minden, amit a vámpírokról tudsz, hazugságon alapul, hogyan derítheted ki az igazságot?


A Bree Taner rövid második élete a nagysikerű Alkonyat saga kiegészítő novellája, a Hajnalhasadás előzménye, ha úgy tetszik. Szerintem remek ötlet volt kiemelni egy látszólag semmitmondó szereplőt, és megírni a történetét. Egyrészt mert betekintést nyerhetünk abba, hogy milyen újszülött vámpírnak lenni, másrészt pedig azért, mert ez nagyon sok mindent megmagyaráz, amit a Hajnalhasadásban nem értettünk. Én utána olvastam el, így fény derült sok vakfoltra a regény nyomán, de eredetileg ez a saga 3,5. része, tehát a Napfogyatkozás és a Hajnalhasadás között lenne érdemes elolvasni.
Valószínűleg az Alkonyat-rajongók nagy része nem tud ennek a novellának a létezéséről, pedig szerintem mindenkinek érdemes lenne elolvasni. Van még egy dolog, amit kiemelnék, az pedig a borító. A vörös pöttyös könyvek borítói mindig is a gyenge pontjaim voltak, de ez a borító viszi a prímet nálam. Egyszerűen csodálatos, 3D hatású. :)
Annyit fűznék hozzá ehhez a könyvhöz: mindig Alkonyat-rajongónak kötelező! :)

Értékelés:   (9/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése