Candace Bushnell - Carrie Naplója

Gabo Kiadó
2010
356 oldal
Fülszöveg: A Szex és New York előtt Carrie Bradshaw kisvárosi lány volt, aki pontosan tudta, hogy nagyra vágyik, de előbb valahogy túl kellett élnie a gimnázium utolsó évét, sikeresen lavírozva a buktatók közt. 
Carrie és középiskolai barátai egy bizonyos pontig elválaszthatatlanok voltak. A bizonyos pont Sebastian Kydd megjelenése volt, melynek folyományaként egy barátnő árulása felnyitotta Carrie szemét, aki így kénytelen volt egész addigi életét átértékelni. A Carrie naplója felejthetetlen karaktereket vonultat fel, miközben bepillantást enged egy kamaszlány magáról és a világról való gondolataiba. Megismerjük Carrie családi hátterét, azt, hogy miként találta meg írói hangját, és igen szemléletes képet kapunk arról, milyen benyomást tettek rá korai kapcsolatai és barátságai. Merész és maró humorral megélt kalandokból tudjuk meg, hogyan jutott el Carrie szeretett városába, New Yorkba, ahol végre elkezdődött igazi élete.


Alapjában véve hallottam már hideget-meleget erről a könyvről, és én is egyet értek a többi olvasóval: jó-jó ez a könyv, de azért annyira mégsem.

Egyfelől ez a könyv elvileg a Szex és New York előzményregénye. Az ötlet nagyon jó, és megvan a könyvben minden, ami kell: szerelem, féltékenykedés, barátnők, pasik. Mégis a két történet nem igazán illik össze. Szerencsére soha nem voltam olyan nagy Szex és New York rajongó, így nem voltak nagy elvárásaim sem ezzel a könyvvel kapcsolatban, de azt kell mondanom, hogy ha függetlenítjük a sorozattól, akkor nagyon is tetszett.

Más viszont az, hogy nagyot csalódtam a sorozatadaptációjában. A könyv annyira izgalmas meg minden és azt hittem, hogy a sorozatban is ezt adják vissza, ezzel szemben talán a főszereplők ugyanazok, és itt meg is állhatunk a hasonlóságok felsorolásában. Persze tudom, hogy a könyvekből készült filmek és sorozatok mindig mások, mint az eredeti könyv, de ez valahogy nagyon szíven ütött.

És még egy dolog, ami nem tetszett, az az, hogy a 80-as - 90-es években játszódik. Rendben, hogy Carrie nagyjából akkor lehetett fiatal a történet szerint, és hogy ettől nem akartak eltérni, de én valamiért nem tudok azonosulni a buggyos nadrágokkal és a neonszínű fejpántokkal.

Értékelés:   (9/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése