Kathryn Taylor - Felszabadulva (A szerelem színei #1)


A férfi gazdag és szexi. 

Ő Európa legáhítottabb agglegénye. 
És csakis őt akarja.

Grace fiatal és ártatlan. Igazából még sohasem dobogtatták meg a szívét a férfiak. Csipkerózsika-álmából azonban felébred, amikor egy londoni szakmai gyakorlat idején megismerkedik a karizmatikus Jonathan Huntingtonnal. Jonathan gazdag, hihetetlenül vonzó, ráadásul még nemesi származású is – ám egyáltalán nem az a mesebeli, fehér lovas királyfi. A férfi egyre mélyebbre vezeti Grace-t sajátos, sötét vágyakkal teli világába, a lány pedig egyre szédültebben kering szenvedélyének örvényében. Ám amikor Jonathan teljesíthetetlennek tűnő szerelmi zálogot követel tőle, a lány rájön, mennyire veszedelmesek a férfi iránt táplált érzései.
~

Eléggé bajban van az ember, amikor megjelenik egy újabb erotikus regény. Hogy miért? Mert először is ott van a mára már "kultikussá" vált Szürke ötven árnyalata, ami ezt az egész elindította (és amit rengetegen lehordanak, de nekem igazából tetszett - hál'istennek nem magyarul olvastam...), és ott van az Ulpiusos pornóregények végeláthatatlan sora (csak egy pár cím, említés szintjén: Asztal három főre, Vetkőzik a tanú, Loveclub, A rabul ejtett szűz...ezek nekem is megvannak, de még nem volt szerencsém hozzájuk... :DD), ami igen keserű szájízt hagyott sok olvasóban. Így ha meglátja valaki, hogy megjelenik egy újabb erotikus regény...hát nem igazán van oda tőle az ember. Viszont én azt mondom, hogy nem kell elkönyvelni egy-két sikertelen próbálkozás után az egész műfajt rossznak, mert igenis vannak kiemelkedő alkotásai. Én eddig hárommal találkoztam: A Szürke ötven árnyalata, a Sebző vágyak és a Szerelem színei.



"Hiányzik, nem is akármennyire. Mihelyt behunyom a szemem, megjelenik előttem a kék szeme, amelyben el tudok veszni, érzem az ujjait a bőrömön, az ujjakat, amelyek egy pillanat alatt lángba tudnak borítani, hallom a mély hangot, amellyel mintha csak simogatna. Halvány sejtelmem sincs, mihez is kezdhetnék."

Sokan mondják, hogy mindegyik egy kaptafára készül: adott egy gazdag, jóképű, megközelíthetetlen agglegény, egy két-ballábas, átlagos kis szende szűz és a szenvedély, ami kettőjük között az első percben fellobban. Ezt még megfűszerezzük egy-két sötét, gyermekkori emlékkel és perverz szexuális vágyakkal - kész a regény. De kérdem én, attól, hogy sok ilyen van, miért ne lehetne köztük pár jó történet is? Na de a Szerelem színeire koncentrálva...

Nekem tetszett. Kövezzetek meg, de nekem nagyon tetszett. Hogy miért? Azért, mert attól függetlenül, hogy hasonlóságot mutat a többi regényhez, mégis egyedülálló. Az első, amit észreveszünk, a szemet gyönyörködtető borító. Engem ez már megvett, és akkor még bele sem olvastam. Volt benne valami plusz, valami eredeti. És szerintem ez annak a bizonyos klubnak köszönhető. Régóta el szeretném olvasni Sasha Grey Juliette-társaság c. könyvét, ami szintén egy ilyen klubról szól, így örültem, mikor találkoztam ezzel a témával a Szerelem színeiben. Tabu ilyen dolgokról beszélni, de szerintem minden embert érdekel a lelke mélyén, hogy mi zajlik egy ilyen klubban. És ebből a könyvből meg is tudjuk.

Nagyon örültem Jonathan és Grace bimbódzó szerelmének, mert szerintem összeillenek, és jó volt látni az apró kis botlásaikat, mielőtt egymásra találtak.

"Szavai úgy hatnak rám, mint drog: szétterjednek a testemben, és ködbe borítják az agyamat."

A legjobban mégis az tetszett benne, hogy végre az elcsépelt "szado-mazo szexet kedvelő, gyermekkori démonaival küzdő, gazdag iparmágnás, a legkívánatosabb agglegény" típusú főszereplő egy reális karakter lett. Valljuk be, szeretnénk, hogy így legyen, de a valóságban nem léteznek azok a Christian Grey féle pasik, akik kitalálják a nő minden gondolatát és az első együttlét után iPadet ajándékoznak..nem...Jonathan egy olyan szereplő, aki teljesen elképzelhető, hogy a való életben is létezhetne: tudja, mit akar, de nem hagyja, hogy egy nő az orránál fogva vezesse őt. Ezért kedvelem Jonathant. :)

A könyv bővelkedik bonyodalmakban és vészjósló szereplőkben: a furcsa Earl-től, Jonathan apjától kezdve a mogorva japán üzletemberig. Mert hogy Jonathan nem egyszerűen gazdag, hanem egy angol nemesi család leszármazottja - hmm, érdekes.. :) Remélem, hogy meg fog jelenni a könyv folytatása, mert szívesen elolvasnám. :)

Fan Cast (avagy hogy képzeltem el én a szereplőket):

Grace

Jonathan

«««««««««« (10/10)
_________________________
Kiadó: Art Nouveau
Oldalszám: 296
Kiadás éve: 2014
Eredeti cím: Entfesselt
Sorozat címe: Colours of love
A sorozat következő kötete: Entblößt


A bejegyzés az Art Nouveau Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

9 megjegyzés: