Joss Stirling - Storm és Stone (Struck #1)





Az előkelő bentlakásos iskola borostyánnal borított falai között korrupció, botrány és egy összeesküvés baljós hálózata rejtőzik. 
Az Amerikából jött Raven Stone-nak feltűnik, hogy valami nagyon nem stimmel. Először is ott vannak a titokzatos eltűnések. Aztán a tanárok hazugságai. 
És most pedig a halálos fenyegetések… 
A nyugtalanító történéseket csak tovább bonyolítja a rejtélyes Kieran Storm feltűnése, akinek nemcsak az agya penge, de a teste is döglesztő. 
Raven érzi, hogy beleszeret a fiúba, de megbízhat olyasvalakiben, akiről szinte semmit sem tud?

~
Kíváncsi vagy, milyen az élet egy bentlakásos iskolában?
Te is érezted már kirekesztettnek magad?
Fiatal vagy, és úgy érzed, a krimik még túl komolyak neked, de egy ütős kis rejtélyre vágysz?
Szereted, ha egy cselekmény nagyon szövevényes?
Oda vagy a romantikáért?
Szereted az olyan főszereplőket, akik nem csak jártatják a szájukat, hanem kemények és odacsapnak, ha kell?
Érdekel a kémek világa?
Egy jó kis ifjúsági regényre vágysz?
Olvastad a Lélektársakat, és tetszett az írónő stílusa?

"Ravennel minden beszélgetése vagy úgy végződik, hogy véresen összevesznek, vagy úgy, hogy elönti a vágy, hogy megcsókolja."

Ha ezek közül akár csak egyre is igennel válaszoltál, akkor a Storm és Stone a te következő olvasmányod! Hogy miért?

Azért, mert egyszerűen varázslatos. Kiszakít a mindennapok világából, és eljuttat egy olyan helyre, ahol az iskola nem azt jelenti, hogy reggel felülsz a buszra, bemész, majd délután hazamész a szüleidhez. Itt mindig történik valami. Legyen az a rejtélyes és jóképű idegenek érkezése, vagy egy éjszakai váratlan meglepetés. És mindemellett ott van egy szaftos kis botrány, rejtélyes eltűnések és egy titokzatos program, ahonnan a diákok megváltozva térnek vissza. Hát nem izgalmas?

"Ha velünk is kockáztatnál, akkor természetesen lóghatsz velünk, bár ez a kifejezés egy kicsit szerencsétlen. Úgy hangzik, mintha együtt akasztanának fel minket, mint bűntársakat."

Ha valakinek még kétsége lenne arról, hogy a Storm és Stone-t EL KELL OLVASNI, annak hadd szóljak egy pár szót Kieran Stormról. Kieran egy szívdöglesztő, és mindemellett rendkívül okos fiú. Nem csodálom, hogy Raven beleszeretett.

Szerintem a Storm és Stone az utóbbi év egyik legjobb ifjúsági regénye, mert minden megvan benne ami kell. Nem csak egy szimpla szerelmi történet. Egy, a végletekig izgalmas és letehetetlen történetet kapunk, ha ezt a könyvet választjuk, így csak ajánlani tudom mindenkinek. :)

FanCast:


Kieran Storm

Raven Stone

Joe Masters

~

22483750Ééés Angliában 2015 február 5-én jelenik meg a folytatás, Stung címmel! :) Úgy látom, ez is egy másik párról fog szólni, mint a Lélektársak részei, szóval nem lesz annyira összefüggő, de akkor is. Ilyen történet jöhet még! :)
A fülszövege (fordítás a lap alján) :
Stung by Joss Stirling is a breathtaking romantic thriller from the bestselling author of Finding Sky. Sixteen-year-old Kate has a talent for disappearing. Framed for murder, and hunted by a violent gang, she's running for her life . . . Nathan is the young recruit tasked with finding Kate before her enemies track her down. He's determined to stay detached no matter what. But when Nathan and Kate's paths collide, neither is prepared for the electricity that sparks between them. As the net tightens, can they trust each other long enough to stay alive? Or will their next kiss be their last?*

★★★★★★★★★★ (10/10)
_____________________________
Eredeti cím: Storm and Stone
Sorozat: Struck
Következő rész: Stung
Kiadó: Manó Könyvek
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 328 oldal



A bejegyzés a Manó Könyvek jóvoltából jöhetett létre.


*  A Stung (tükörford.: Megcsípve) Joss Stirlingtől, a Lélektársak írójától egy lélegzetelállító romantikus thriller. A tizenhat éves Katenek tehetsége van az eltűnéshez. Az életéért fut, miközben gyilkossággal gyanúsítják és egy erőszakos banda vadászik rá... Nathan-t, az újoncot bízzák meg Kate megkeresésével, mielőtt még az ellenségei találnak rá. Elhatározta, hogy nem fog kötődni hozzá, nem számít, mi lesz. De amikor Nathan és Kate útjai keresztezik egymást, egyikük sincs felkészülve az elektromosságra, ami kettejük között izzik. Ahogy szorul a hurok, képesek lesznek megbízni egymásban annyira, hogy életben maradjanak? Vagy a következő csókjuk lesz az utolsó is egyben?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése