Dan Wells - Nem akarlak megölni (Nem vagyok sorozatgyilkos trilógia #3)

Ha még egyszer így nevezel – nevetett fel -,akkor olyan gyorsan keresek másik kísérőt az évnyitó bálra, hogy csak pislogsz. Öt srácot dobtam miattad. Emlékezz erre! Ötöt! 
– Ötöt – ismételtem. De miért pont azt választottad, aki arról álmodozik, hogy megöl? 

Dan Wells hátborzongató regényeiből már jól ismert John Wayne Cleaver élete legkomolyabb kihívásával néz szembe. 

A Nem vagyok sorozatgyilkosban szárnyait bontogató szociopataként követhettük nyomon, aki megszegte az összes saját maga által felállított szabályt, hogy megmenthesse szülővárosát a gonosztól. A Szörnyeteg úrban lélegzetvisszafojtva figyeltük, ahogy őrült küzdelmet folytat önmagával. John időközben tökélyre fejlesztette beteges képességeit, és felvállalta a gyilkosok gyilkosának szerepét ­ ám rá kell döbbennie, hogy egy természetfeletti képességekkel rendelkező lénnyel folytatott macska-egér játékban mindig az ember kényszerül az egér szerepébe. 

A Nem akarlak megölni cselekménye gyanakvással, ámokfutással, és holttestekkel telve száguld a mellbevágó végkifejlet felé.
~
Ha azt mondom, hogy a molyon a 10. legjobb krimi, és olyanokat utasított maga mögé, mint például a Gyilkosság az Orient Expresszen Agatha Christie-től, vagy a Police Jo Nesbótól...

Ha azt mondom, hogy a molyon a 69. legjobb kortárs könyv, és megelőzte többek közt Markus Zusak Könyvtolvaját, illetve John Green The fault in our stars című könyvét...

Ha azt mondom, hogy a Nem akarlak megölni fantasztikus befejezése egy fantasztikus főhősről szóló fantasztikus trilógiának, amely egy fantasztikus író tollából származik...

Az sem tudja kifejezni, hogy mennyire ott volt ez a könyv. :)


Egy újabb fordulatos, letehetetlen és őrült jó krimire számíthatunk, ha a kezünkbe vesszük a Nem vagyok sorozatgyilkos trilógia befejező kötetét. A Dan Wellsre jellemző egyedi történetszövés és remek cselekmény ebben a könyvben is megjelenik, így a Nem akarlak megölni nem hogy hozza az előző két kötet szintjét, de talán meg is ugorja azt.

Az író végig az orránál fogva vezeti az olvasót - elhiteti, hogy a démon egy adott személy, aztán végül robban a bomba - hát mégsem az. És ez rettentő izgalmas. Pozitívum, hogy ebben a kötetben még jobban előtérbe került (bár erről már írtam a Szörnyeteg uras bejegyzésben) John szerelmi élete. Szinte a szemünk előtt nőtt fel, és most pedig már komoly nőügyekbe bonyolódik. Jó, hogy nem csak a gyilkosságos részeken volt a hangsúly, hanem kicsit John emberi oldalán is.

Örülök, hogy nem maradtak elvarratlan szálak, nem függővéggel zárult a sorozat, és a történet lezárására Wells egy nagyon bravúros módot eszelt ki. Mindenkinek bátran tudom ajánlani. :)

Jó hír!! A Fumax Kiadó 2014. június 24-én az alábbit írta ki molyra:


"BREAKING NEWS: Most kaptuk a hírt, hogy 2015-ben indul a John Cleaver (Nem vagyok sorozatgyilkos) trilógia folytatása, amely egy újabb trilógia lesz. 
Az első kötet címe THE DEVIL'S ONLY FRIEND, azaz Az Ördög egyetlen barátja."

És egy másik jó hír is jöhet a mai napon: Ha ti is hasonlóan meg vagytok őrülve Dan Wellsért, is a másik trilógiáját, a Részlegesek-trilógiát is imádtátok, akkor most még jobban fogtok örülni: A trilógia befejező része, a Romok júliusban fog megjelenni valamikor. Várjuk tűkön ülve :))



«««««««««« (10/10)
___________________________
Eredeti cím: I don't want to kill you
Kiadó: Fumax
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 310
Sorozat: Nem vagyok sorozatgyilkos


A bejegyzés a Fumax Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése