Peter James - Tökéletes emberek

John és Naomi fájdalma leírhatatlan, miután a négyéves kisfiuk meghal egy ritka genetikai betegségben. Újabb gyermeket szeretnének, de attól félnek, ő is örökölné a hibás gént. Egy orvos viszont azt ígéri nekik, hogy minden kórtól megóvja a születendő babát. A klinikán azonban valódi rémálom kezdődik. 
Egy tavaszi délutánon harminc tengeri mérfölddel az amerikai partoktól egy fiatal pár álldogál a klinikává átalakított óceánjáró helikopter-leszállóhelyén, és aggodalmas arccal kapaszkodnak a hajókorlátba. Mindketten tisztában vannak vele, hogy most már túl késő; nem gondolhatják meg magukat. Vajon helyesen cselekszenek? Mindkettejük szívét a félelem mardossa, amikor az előttük álló beavatkozásra gondolnak. 
John és Naomi leírhatatlan fájdalmat élt át, miután elvesztették négyéves kisfiukat egy ritka genetikai betegségben. Újabb gyermeket szeretnének, de attól félnek, ő is örökölné a hibás gént. Dr. Leo Dettore, a világ vezető génsebésze azonban megígéri nekik, hogy minden kórtól megóvja a születendő babát. Nekik csak annyit kell tenniük, hogy megbíznak az orvosban és cseppet sem hagyományos módszereiben…

Ez a könyv már kismillió éve a kívánságlistámon volt, de valamiért úgy könyveltem el magamban, mint egy beszerezhetetlen könyvet, amit már sehonnan nem lehet megrendelni, ezért nem is igyekeztem, hogy megszerezzem. Aztán valamilyen úton-módon mégis az utamba került ez a kötet egy webshopban, és a szülinapomra meg is rendeltem. Imádom a General Press Világsikereket, és ez a könyv már a fülszövegével megfogott.

Mindig is érdekelt a genetika, a génmódosítás, és a magzat genetikai módosításának témája, de ezekolyan kérdések, amik szinte tabunak számítanak. Sokszor eljátszottam már a gondolattal, hogy én is igénybe veszek egy ilyen "kezelést" a jövőben, ha lehet így mondani, de nem azért, mert előre meg akarnám határozni, hogy a gyermekem mondjuk kosarazó vagy zseni legyen, csakis olyan értelemben, hogy fiú vagy lány legyen, mert mindkettőből szeretnék egyet. Nos, lehet, hogy ezt a múltban fontolgattam, de ezután a könyv után biztos, hogy nem tennék ilyet.

Ez a kötet szerintem sok tudósnak felnyitná a szemét, ha elolvasnák, nagyon nagy tanulságot hordoz arról, hogy mi történik akkor, ha túl messzire megy a tudomány és a világ jobbá tétele helyett a pénz lebeg a tudósok szeme előtt. Nagyon tanulságos volt.

Mindenkinek ajánlom.

Szereplők

Naomi és John Klaesson


Kedvenc idézetek

"Egy olyan faj vagyunk, amely a határán áll annak, hogy a fénysebességnél is gyorsabban tudjon utazni, és még sok minden másnak, amit az őseink elképzelni sem tudtak. Azt mégsem tanultuk meg, hogyan kezeljük a szívünkben élő gyűlöletet. Egy faj, amely még mindig csak úgy tudja megoldani a problémákat, hogy köveket hajigálunk egymáshoz."

"Minden anya azt gondolja, hogy az ő gyereke különleges."

"Nem hinném, hogy jót tesz nekik, hogy ezt a tinglitangli meditációs zenét játszod nekik. Te azt hiszed, hogy úgy nevelgetheted őket, mint valami üvegházi cukkinit, hogy ha elég zenét és szép szavakat spriccelsz rájuk, akkor egyszer csak kiugranak a kiságyukból, berohannak a szobádba, és fejből felmondják neked Platón Köztársaságát."

"Ikrekkel nem kétszer olyan nehéz, mint egy gyerekkel, hanem tízszer annyira."

"Szeretem a kutyákat – felelte Naomi. – Ők nem ítélik meg az embereket."

★★★★★★★★★★ (10/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése