Kiera Cass: The Selection Stories 2. – Párválasztó történetek 2. (Párválasztó #0,4 & #2,6)


Mielőtt America Singer története elkezdődött volna, egy másik lány érkezett a palotába, hogy egy másik herceg kezéért versenyezzen: Maxon herceg édesanyja, Amberly. Olvasd el, hogyan találkoztak és szerettek egymásba Maxon szülei, és hogyan lett egy hétköznapi lányból királyné! 
Míg America Singer Aspen és Maxon herceg között habozott, barátnője Marlee pontosan tudta, mit akar – és megfizette az árát. Annak a végzetes Halloween éjaszakának a története, amely megváltoztatta Marlee és Carter életét.

Előre le kell szögeznem, hogy ez a kiegészítő kötet klasszisokkal jobb, mint az előző. Ezerszer jobb. Többet ad, mint amit elvárhatunk tőle: mikor kézbe vettem, csak Amberly és Marlee történetére számítottam, de sokkal többet kaptam. Vegyük szépen sorban:

  • A királyné: ez a novella Clarkson Párválasztójáról szól, nagy vonalakban meséli el, hogy alakult ki a szerelem Maxon szülei között, és milyen érzésekkel kellett megküzdenie Amberlynek a Clarksonért folyó harcban. Szerettem ezt a történetet, mert egy kicsit jobban megérthetjük ezáltal a gyűlölt Clarkson királyt, és megláthatjuk, hogy honnan indult és miért vált olyanná, amilyen lett.
  • A kedvenc: ez Marlee és Carter történetét meséli el, az első találkozástól egészen Maxon királlyá választásáig. Ez a történet tele volt aww-pillanatokkal, gyönyörű szerelmi vallomásokkal és bepillantást nyerhettünk a könyvből kimaradt jelenetbe, amikor Maxon gondoskodott Marlee és Carter sorsáról. Gyönyörű volt.
  • Celeste jelenetei: nem titok, hogy nem igazán kedveltem Celeste-et az első két részben, de hát egy direkt negatív karaktert nehéz megkedvelni. Viszont ez a három kis fejezet elég jó megvilágításba helyezte a tetteit és a gyors "pálfordulását", nagyon kellett ez a megértéséhez.
  • A szobalány: azzal sem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy Aspen sosem volt a szívem csücske. De nagyon örülök, hogy végül rátalált a boldogság, és ebben a kis novellában meg is tudhatjuk, hogyan.
  • Az igazi után: háát ezen eldobtam az agyam, annyira édes volt!! Végigvigyorogtam az egészet, nagyon tetszett.
  • Mi van velük?: nos, bevallom őszintén, ez a három fejezet nekem teljesen érdektelen volt. A Párválasztó mezőnyének tagjai America, Marlee és Celeste kivételével teljesen hidegen hagytak, így nem is nagyon érdekel, hogy mi lett Natalie, Kriss és Elise sorsa.
Egy szó, mint száz, szerintem ez a kis kiegészítő kötet minden rajongónak kötelező olvasmány, mert nagyon sok pluszt ad, és újra beleszerettem a sorozatba. De mindenképp csak az Igazi után olvassátok, mert nagyon spoileres. :)

Szereplők

Clarkson

Amberly

Marlee

Carter

Celeste

Kedvenc idézetek

"Az igazi szerelem felforgatja az ember életét."

"Gyerekkorom óta vagy százszor elképzeltem, milyen lehet az első csók Clarksonnal. Most nyilvánvalóvá vált, hogy a fantáziám túl szegényes volt."

"Ha annak idején Honduraguában megkérdezték volna, mi nehezebb, egész nap a földeken dolgozni, vagy kemény tíz órán át megtartani egy elfogadható testtartást, valószínűleg az elsőre szavaztam volna. Mostanra már nem voltam ennyire biztos a dologban."

"Visszanéztem a tükörképemre, s nemcsak a Schreave nevet képzeltem oda saját nevem mellé, de a hercegné címet is. Abban a pillanatban úgy akartam őt is, a koronát is, meg mindent, ami ezzel járt, mint még soha."

INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Gabo
Megjelenés éve: 2016
Oldalszám: 240
Eredeti cím: The Selection Stories 2.
Műfaj: YA, romantikus

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Gabo Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

Kritikáim a sorozat részeiről:


Rendeld meg a Párválasztó történetek 1. és 2.-t rendkívül akciós áron, 4980 forint helyett 3690 forintért a képre kattintva. :)

Kiera Cass: Párválasztó történetek – Párválasztó történetek 2. - Akciós könyvcsomag Akció

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése