F. Dózsa Katalin: Sisi-legendák

Sisi egészen picike korom óta a nagy kedvencem. Egyszerűen imádom, talán azóta, mióta jártam a gödöllői kastélyban, ahova nagyon vágyok vissza, csak hát elég messze van... aztán jött a Sisi PC-játék, különböző könyvek, és én csak egyre jobban imádok mindent, ami vele kapcsolatos. Így nagyon örültem, mikor megláttam ezt a könyvet.

Ez a kötet nagyon szimpatikus. Egyrészt nem túl vastag, gyorsan végig tudsz futni rajta, de mégis rengeteg érdekes információt tartalmaz. Az érdeklődő lehet, hogy nem feltétlenül vesz kézbe egy több száz oldalas lexikont, de egy ilyen könnyed, mégis érdekfeszítő kötettel nagyon jól fel lehet hívni a figyelmet. A képes telis-tele van érdekes információkkal, olyanokkal is, amikről még nem hallottam. A szerző egy icipici humort is belecsempészett a cikkekbe, amitől lesz egy kicsit emberibb Sisi története, nem pedig száraz történelemkönyvi lecke. Egyszerűen imádtam.

Habár soha nem voltam oda a történelemért, így az érettségi hajrájában elkezdett érdekelni, és a Kossuth kiadó A magyar történelem rejtélyei című sorozata azt hiszem jó kiindulási pont lesz. :)


Kedvenc idézetek

Mari, szeretteinket hagyni kell békében nyugodni. Sokszor oly szomorú az élet itt a földön. Meg vagyok róla győződve, akármilyen nehéz is az elválás, vissza senki sem jönne már, még ha tehetné sem!

A XIX. század második negyedétől kezdve a leányok úgy mentek férjhez, hogy semmit sem tudtak a testi szerelemről. A nászéjszakáról is csak annyit, hogy leendő férjük majd valamit akar tőlük, amit nekik „hagyniuk” kell, és ettől lesznek majd anyák. Nem csoda, ha a férjezett nők többsége frigid volt, s egyáltalán nem bánta, ha férjük másutt keresi „azt”, feltéve, ha őket békén hagyja.

Információk
Kiadó: Kossuth
Megjelenés éve: 2016
Oldalszám: 48
Műfaj: történelem, legenda

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Kossuth Kiadó jóvoltából jöhetett létre

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése