Sziasztok! Ez a bloggerekből álló mozgalom azért jött lére, hogy felemeljük a szavunkat egy olyan probléma mellett, ami ugyan egyeseknek jelentéktelen lehet, de nagyban megpecsételheti akár egy ember életét is. Ez pedig nem más, mint a kötelező olvasmányok megreformálása. Ha bárkit megkérdezünk ebben a témában, biztos, hogy fog tudni mondani legalább egy olyan kötelező olvasmányt, ami megkeserítette az életét. És ha bárkit, főleg olvasó embereket megkérdezünk, hogy van-e olyan könyv, amit nem kötelezőként olvasott, de nem lenne ugyanaz az ember anélkül a könyv nélkül, akkor is fogunk kapni legalább egy könyvcímet válaszként. Ki határozza meg, hogy az egyik kötelező, a másik pedig nem?

Megmozdulásunkban nem az említett könyvek irodalmi vagy kulturális értékét szeretnénk vitatni, csupán rá szeretnénk világítani, hogy vannak olyan kivételes ifjúsági könyvek, amik kötelezőek lehetnének a fiatalok számára, hiszen világrengető jelentéssel bírnak, és segíthetnek eligazodni az élet útvesztőjében.

A kezdeményezésben jelenleg 10 blogger vesz részt (de szívesen fogadunk további jelentkezőket), akik több, mint egy héten keresztül minden nap egy-egy bejegyzéssel fognak rávilágítani a problémára.

A kezdeményezés állomásai:Tartsatok velünk február 1-től, és megtudhatjátok, mi hogy vélekedünk erről a témáról, valamint hogy milyen a mi top10-es álomlistánk, vagyis hogy melyek azok a könyvek, amiket kötelezővé tennénk, ha tehetnénk! Szóljatok hozzá a bejegyzésekhez, kíváncsiak vagyunk a véleményetekre!

14 megjegyzés:

 1. Szia!
  A napokban bukkantam rá a kedvezményezésetekre, felkeltette a figyelmemet és elgondolkodtatott, ezért tervezek én is egy bejegyzést írni erről, amiben nagy figyelmet fordítok arra, hogy kiemeljem hogy a ti kezdeményezésetek által születik meg a bejegyzés, továbbá elmondom a saját véleményemet a kötelezőkről és ajánlok pár könyvet.
  Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy baj lenne-e? Ha gondolod be is linkelem, ha kész.
  Válaszodat előre köszönöm.
  Anna

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Örömmel vennénk, ha csatlakoznál! :) Ha esetleg úgy jó lenne, a te blogod lehetne a kezdeményezés 11. állomása, így a bejegyzés február 11-én jelenhetne meg, és akkor ide ki is linkelném.

   Törlés
  2. Ez nagyon jó ötlet, nagyon örülnék neki. :) Addigra meg is lesz a bejegyzés. Linkeljem a bogot?

   Törlés
  3. A profilodról megtaláltam, ez az, ugye? :)
   http://books-metaphor.blogspot.hu/

   Törlés
 2. Szia! én is szeretnék csatlakozni ehhez a mozgalomhoz. :) http://tunjfel.blogspot.hu
  Előre is köszönöm, ha beveszel :)
  Puszi,
  Kiwi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Örülök neki, írd meg a bejegyzésedet és kiteszem ide, 12. állomásként. :) Annyi kérésem lenne, hogy tüntesd fel ezt az oldalt, mint a mozgalom gyűjtőoldalát és tedd ki a képet. :)

   Törlés
  2. Elkészült a bejegyzés, sajnálom, hogy ilyen sokat kellett várni... :D
   http://tunjfel.blogspot.hu/2015/03/bloggerek-kotelezo-olvasmanyok.html
   Puszi,
   Kiwi

   Törlés
 3. Teljesen egyet értek, szeretnék én is csatlakozni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szuper, írd meg a bejegyzést és linkeld be! :)

   Törlés
  2. http://esztiujabbblogja.blogspot.hu/2015/03/bloggerek-kotelezo-olvasmanyok.html

   Törlés
  3. Bocsánat, hogy sokat kellett várni:/

   Törlés
 4. Szia!
  Szeretnék én is csatlakozni, mint aktív diák van véleményem a kötelezőkről. :)
  A blogom ez lenne: http://alicehorvath.blogspot.com

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Rendben, örülök, hogy csatlakozol :) Írd meg a bejegyzést és küldd el a linket :)

   Törlés