Gabriela Scolik: Főzz!

Tökéletes receptek grillezéshez, a szusikészítés trükkjei vagy éppen a megfelelő bor kiválasztása a vacsorához ilyen és ehhez hasonló konyhai praktikákat mutat be ez a szakácskönyv. Azoknak is segít, akik nem járatosak a koktélok világában, vagy éppen eddig nem tudták, miként lehet a legegyszerűbben kimagozni és felvágni a gránátalmát. 
Az egyedi infografikákkal ábrázolt több mint 400 étel- és italrecept, a profi tippek és a nélkülözhetetlen konyhatechnológiai ismeretek segítségével ez a könyv nemcsak könnyeddé, de szórakoztatóvá is teszi a főzést. Bon appetit!



Ha a szótárban lenne olyan kifejezés, hogy "tökéletes szakácskönyv", ez a könyv lenne ott feltüntetve. Egyszerűen imádtam!

Nagyon tetszett a különleges formátum, a rajzok eszméletlen jók és igazán izgalmas már csak a könyv végiglapozgatása is. Az is nagyon imponáló, hogy egészen alapreceptek mellett a nagy odafigyelést és szakértelmet igénylő, bonyolult ételek is megtalálhatók. Ugyanezen a széles skálán mozog az is, hogy mindenféle nemzeti ételekkel találkozhatunk: akadnak olasz, spanyol, kínai, és mindenféle nemzetek konyháiban született receptek. Kezdőknek és haladóknak egyaránt nagyszerű olvasmány, akkor is, ha te éppen sushit akarsz készíteni, és akkor is, ha még egy rántotta is meghaladja a képességeidet.

Mindemellett többet ad ez a könyv, mint csak receptek: bemutatja, hogy az egyes hústípusok hol helyezkednek el az állatokon, hogy melyik ételhez milyen bor illik, és még ezer meg egy apró konyhai fortélyt. Nagyon tetszett, és habár könyvtári, biztosan beszerzek belőle egy saját példányt is. 

★★★★★★★★★★ (10/10)

Related Posts:

  • Steiner Kristóf: Kristóf konyhája "Steiner ​Kristóf főzte nekem életem egyik legjobb vacsoráját. A hihetetlen választéknál már csak az volt nagyszerűbb, hogy minden fergetegesen jóízű volt. Úgy igazán, lenyűgözően finom. Kiderült, hogy Kristóf őrületese… Read More
  • Gabriela Scolik: Főzz! Tökéletes receptek grillezéshez, a szusikészítés trükkjei vagy éppen a megfelelő bor kiválasztása a vacsorához ilyen és ehhez hasonló konyhai praktikákat mutat be ez a szakácskönyv. Azoknak is segít, akik nem járatosak … Read More
  • Bernáth József: Legyél te is a konyhád mestere Idén ősszel Bernáth József séf újra egy felnőtteknek szóló szakácskönyvvel készül, melyben hónapról hónapra mutat be az olvasóknak szezonális alapanyagokat (minden hónapban hármat), és ezek alapján 3 izgalmas éte… Read More
  • Szép Krisztina: Levesek Nagyon nagy leves mániám van, főleg ilyenkor télen, de sajnos elég korlátozottak a levesrecept-ismereteim... borsó leves, húsleves, májgombócleves, brokkolikrémleves, aztán nagyjából ennyi. Ezeket enni folyton elég una… Read More
  • Wendy Sweetse: Tanulj meg főzni 10 lépésben! Alig várod, hogy átvedd az uralmat a konyhában, de még a kenyérvágás is nehezen megy? Ez a könyv lépésről lépésre vezet be a főzés tudományába! Készülj fel, a késhasználattól a kenyérdagasztásig mindent meg fogsz tanuln… Read More

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése