MINIKRITIKA | Rogers Cadenhead: Tanuljuk meg a Java programozási nyelvet 24 óra alatt

Csupán ​24, egy óra vagy még rövidebb idő alatt elvégezhető lecke után képesek leszünk Java programokat írni. A leckék egymásra épülnek, közérthetőek és lépésről lépésre vezetnek, hogy az alapoktól kezdve sajátíthassuk el a Java-programozás művészetét. A lépésről lépésre haladó gyakorlatok gondosan végigvezetnek bennünket a leggyakoribb feladatokon. A kérdések és válaszok minden fejezet végén segítenek ellenőrizni a tudásunkat. A megjegyzések és tippek rövidebb módszerekre és megoldásokra világítanak rá, és segítenek kikerülni a lehetséges nehézségeket.
Tanuljuk meg…
hogyan írhatunk saját Java kisalkalmazásokat vagy programokat, hogyan telepíthetjük és használhatjuk a Sun Java Development Kitjét, hogyan tehetjük interaktívvá weblapjainkat és adhatunk hozzájuk animációkat, hogyan fejleszthetjük képességeinket az objektumközpontú programozás terén, hogyan építhetünk felhasználói felületet a Java Swing könyvtárával, hogyan dolgozhatunk kétdimenziós képekkel, hogyan írhatunk webes játékokat a Javával, hogyan hozhatunk létre szál alapú kisalkalmazásokat, hogyan használhatunk Java babszemeket programjainkban.



Alapjában véve nagyon tetszett a könyv stílusa, Cadenhead sok humort vitt bele, nem volt száraz és unalmas, és tényleg nem megy bele baromságokba, a lényegre tör.

Viszont nekem nem tetszett, hogy az alapokat nagyon részletesen bemutatja, majd a számomra lényeges részt (konstruktorok, leszármaztatás, stb.) alig érinti - ami mondjuk szerintem részletesebb kifejtést érdemelne, hiszen ez az egyik kardinális pont, amiben különbözik mondjuk a C-től - majd ismét részletekbe menően mutat be más, nem szorosan a Java alapszintaxisához kapcsolódó dolgokat. Szóval nekem pont a lényeg hiányzott belőle... 

★★★★☆☆☆☆☆☆ (4/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése