Sándor Beáta: Kelepce

1990 ​nyarán négy fiatal, két lány és két fiú összejön egy kolozsvári lakásban. Nevezhetjük búcsúestnek, bár valójában kolozsvári életük fölött ülnek halotti tort, másnap ugyanis a terv szerint elindulnak Magyarországra, hogy új életet kezdjenek. Csakhogy közbeszól a sors, és szinte semmi sem úgy alakul, ahogyan szerették volna. A jóképű, alvilági kapcsolatokkal rendelkező Krisztián váratlanul bejelenti, hogy üzleti ügyei miatt mégis inkább Kolozsvárott marad, a megbízható, de kissé szürke Jancsit pedig hazafelé menet megtámadják, és úgy megverik, hogy kórházba kerül. Klára és Erzsi egyedül vágnak neki az útnak, hogy szerencsét próbáljanak Budapesten. 
Így kezdődik ez a lebilincselő regény, amelynek középpontjában a négy szereplő és az őket összefűző, néha ellentmondásos, néha viharos, és mindig bonyolult, mindig egymásba fonódó kapcsolatok állnak. Mindezek mögött pedig a karriervágy, a szenvedélyes szerelem, az irigység, felemelkedés és bukás, alvilági üzelmek, maffiakapcsolatok, politikai ambíciók…



Ami először megfogott a könyvben, az a címe és a borítója. A cím nagyon sokat sejtető, egyáltalán nem sablonos, a borító meg valami eszméletlenül gyönyörű, rég láttam ilyen szépet. Aztán jött a fülszöveg, ami egy nagyon érdekes történetet fest le, így nem volt kérdés, hogy érdekel.

Kapcsolódó képA történet maga nagyon tetszett, sokkal komolyabb volt, mint amire számítottam. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet egy másik országba költözni, vagy másik országban élni, mint ahova úgy érzed, hogy tartozol. Ez az alapfelállás nagyon megérintett, örülök, hogy ezt a témát választotta az írónő, mert hasonló könyvet még nem olvastam.

A szereplőket viszonylag hamar sikerült megkedvelni, érdekes volt látni, mi rejlik a lelkük mélyén, és izgalmas volt végigkövetni a bonyolult kapcsolatrendszert közöttük. Elismerésem jár az írónőnek, mert olyan szépen építette fel ezt a történetet és szereplőgárdát, amit még nem láttam magyar, első könyves, magánkiadásban publikáló írótól. 

INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Magánkiadás
Oldalszám: 272
Megjelenés éve: 2017

★★★★★★★★★ (10/10)

A könyvet köszönöm az írónőnek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése