"Mi lehetne jobb, mint egész nap pizsamában lenni és történeteket kitalálni?" - Mini-interjú Melissa Landers-szel







Sziasztok! Nagy öröm ért mostanában, mert "tollvégre kaptam" Melissa Landers-t, az Elidegenítve című YA disztópia regény írónőjét. Mivel sajnos éppen egy új trilógián dolgozik, ezért csak egy mini-interjú fért bele az idejébe, de mi ennek is örülünk. :)









Az Elidegenítve trilógia lesz, vagy több, mint három részes sorozat lesz?
A szerződésem a Disneyvel két könyvről szólt, amit én teljesítettem. (A második rész jól le van zárva, szóval ne aggódjatok a függővég miatt, hogyha a sorozat itt véget ér!) Jelenleg a Disney meg akarja nézni, hogy az Invaded (a sorozat második része - a szerk.) eladásai elég jók lesznek-e ahhoz, hogy berendeljék a harmadik részt. Ezért ha még többet akartok olvasni Aelyxről és Caráról a jövőben, rendeljétek meg a folytatást és meséljetek minél több embernek a sorozatról! Semmi sem hasonlítható a szájról szájra terjedő "reklámhoz".
Alienated (Alienated, #1) Until Midnight (Alienated, #1.5) 17316770

Ha az Elidegenítve világában élnél, inkább a Föld vagy a L'eihr lakója lennél?
Inkább a Földön élnék. A L'eihr életstílus nekem egy kicsit túl katonás (majd meglátjátok, ha elolvassátok az Invaded-et.)

Szívesen lennél cserediák a L'eihren?
Igen, igen, igen! Nem szívesen telepednék le a L'eihren, de szívesen ellátogatnék oda.

Ha egy filmadaptáció készülne a könyvből, vannak olyan színészek, akiket szeretnél az egyes szerepekre?
Nem igazán. De van egy petíció, amit aláírhattok, hogy film készüljön az Elidegenítvéből, és javasolhattok színészeket, akik játszhatnák a szerepeket az If Listen.

Mit gondolsz arról az előítéletről, amit a könyvben az emberek a L'eihr tanulók iránt tanúsítanak?
Ha megnézzük, hogyan bánnak az emberek egymással, nem csoda, hogy az idegen lényekkel sem bánnak különbül. Az emberek hajlamosak félni és támadni azt, amit nem értenek.

Részt vettél a borító megtervezésében?
Nem, nem volt beleszólásom. Az íróknak csak ritkán van beleszólásuk a borítóba. 

Dolgozol most valamin?
Mindig! A Disney megvett egy új sorozatot, a Starflight-ot tőlem, és éppen a második könyvön dolgozom. Többet megtudhattok a könyvről itt.

21793182


Melyiket szereted jobban: írni vagy tanítani? (Melissa eredeti szakmája tanár, de ezt abbahagyta az írás miatt - a szerk.)
Mindenképp írni. Szerettem a tanári munkámat is, de mi lehetne jobb, mint egész nap pizsamában lenni és történeteket kitalálni? 

Ha egy másik bolygó élőlényei kapcsolatba lépnének velünk, békével, szerinted mi segíthetne az embereknek, hogy elfogadják őket, és ne féljenek tőlük/bántsák őket?
Szerintem azt látni, hogy más emberek nem félnek tőlük, jó példa lenne az emberek számára. Hajlamosak vagyunk utánozni, követni olyan embereket, akiket tisztelünk.

Kapcsolódó linkek:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése