Megan McCafferty - Bumped (Bumped #1)

When a virus makes everyone over the age of eighteen infertile, would-be parents pay teen girls to conceive and give birth to their children, making teens the most prized members of society. Girls sport fake baby bumps and the school cafeteria stocks folic-acid-infused food.

Sixteen-year-old identical twins Melody and Harmony were separated at birth and have never met until the day Harmony shows up on Melody's doorstep. Up to now, the twins have followed completely opposite paths. Melody has scored an enviable conception contract with a couple called the Jaydens. While they are searching for the perfect partner for Melody to bump with, she is fighting her attraction to her best friend, Zen, who is way too short for the job.

Harmony has spent her whole life in Goodside, a religious community, preparing to be a wife and mother. She believes her calling is to convince Melody that pregging for profit is a sin. But Harmony has secrets of her own that she is running from.

When Melody is finally matched with the world-famous, genetically flawless Jondoe, both girls' lives are changed forever. A case of mistaken identity takes them on a journey neither could have ever imagined, one that makes Melody and Harmony realize they have so much more than just DNA in common.

From New York Times bestselling author Megan McCafferty comes a strikingly original look at friendship, love, and sisterhood – in a future that is eerily believable.*

Lehet, hogy túl sokat vártam ettől a könyvtől, de nekem nem volt akkora áttörés, mint amekkorára számítottam. Sajnos nem tudtam végigolvasni, mert eléggé nagy katyvasz volt, hogy az első száz oldalon kb. semmi nem derült ki abból, amit a fülszövegben olyan jól összefoglaltak. Ha lett volna az elején egy körülbelüli vázlat a társadalmi berendezkedésről, biztos, hogy érthetőbb és olvashatóbb lett volna, de nekem nem volt igazán türelmem kibogozni a szálakat és várni, hogy beinduljon a cselekmény. Sajnálom, mert egyébként egy izgalmas alapötlet volt ez az egész, és igyekeztem szeretni, mégsem sikerült. Lehet, hogy egyszer majd nekiugrok még egyszer, vagy ha megjelenik esetleg egyszer magyarul, akkor adok neki egy esélyt, de én ezt most egy kicsit csalódásnak könyveltem el.

★★★★☆☆☆☆☆☆ (4/10)




* Amikor egy vírus minden 18 év felettit meddővé tesz, a leendő szülők tini lányoknak fizetnek, hogy megtermékenyítsék őket és kihordják a gyermekeiket, ezzel a tiniket a társadalom legértékesebb tagjává téve. A lányok ál-pocakot hordanak és az iskolai menza bővelkedik folsavban gazdag ételekben.

A tizenhat éves egypetéjű ikerpárt, Melodyt és Harmonyt a születésükkor szétválasztották és nem találkoztak addig, míg egy nap Melody meg nem jelent Harmony ajtajában. Eddig az ikrek teljesen különböző utakon jártak. Melody egy irigylésre méltó szerződést írt alá Jaydenékkel. Amíg megfelelő partnert keresnek Melodynak, ő próbálja leküzdeni a vonzódását a legjobb barátjához, Zenhez, aki túl alacsony a "munkához".

Harmony egész életét a "Jó oldalon" töltötte, egy vallásos közösségben, feleségnek és anyának készülve. Azt hiszi, az a hivatása, hogy meggyőzze Melody-t, hogy kihordani egy gyermeket pénzért bűn. De Harmony-nak is megvannak a maga titkai, amik elől menekül.

Amikor Melody-t végre párosítják a világhírű, genetikailag tökéletes Jondoe-val, mindkét lány élete örökre megváltozik. Egy félreértés olyan utakra viszi őket, amiket el sem tudtak volna képzelni, egy olyan útra, amelyen rájönnek, hogy sokkal több közös van bennük, mint a DNS-ük.

A New York Times Bestseller díjas író Megan McCafferty regény rendkívül eredetien mutatja be a barátságot, a szerelmet és a testvériséget - egy olyan jövőben, ahol mindez lehetséges.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése