Keddi Top10 78. - Kedvenc könyves idézetek

Kedvenc könyves idézetek

  1. "So we beat on, boats against the current, borne back ceaselessly into the past." (A nagy Gatsby)


  2. "Ha nem zenét vagy híreket adtak, a rádióállomás egy metronóm hangját utánozta, az a végtelenített ketyegés tudatta velünk, hogy a város még nem esett el, a fasiszták még nem jutottak be a kapukon. Ez a metronóm volt Pityer dobogó szíve, és a németeknek sohasem sikerült elnémítaniuk." (Tolvajok tele)


  3. "Egy madár beleszerethet ugyan egy halba – tűnődött halkan Adam –, de hol építenek ezek fészket?" (Egyszerű igazság)


  4. "I fell in love the way you fall asleep - slowly, then all at once" (Csillagainkban a hiba)


  5. "The marks humans leave are too often scars." (Csillagainkban a hiba)


  6. "Életem legjobb napja még nem történt meg. De tudom, milyen lesz. Mindennap látom. Életem legszebb napján egy kibaszott nagy házat veszek anyámnak. Nem kinn az erdőben, hanem Moutain Brook közepén, a hétköznapi harcosok szüleinek szomszédságában. Az összes szülő szeme láttára. De nem hitelre veszem. Készpénzt adok érte, odaviszem anyát kocsival, kinyitom neki a kocsiajtót, ő kiszáll, megnézi a házat – léckerítéses, kétszintes ház, meg minden –, odaadom neki a háza kulcsait, és azt mondom: köszönöm. Ő segített kitölteni a felvételi lapomat. Mindent megtett azért, hogy itt tanulhassak, és nem könnyű elérni, hogy a gyereked elmenjen iskolába, ha az ember onnan jön, ahonnan mi. Ez lesz életem legjobb napja." (Alaska nyomában)


  7. "America, szerelmem, te vagy a lehulló falevelek között átszüremlő napfény. Nevetésed a bánat falán is áttör. Szellő vagy egy kánikulai napon. Te vagy a káosz fölött is uralkodó értelem. Nem te vagy az egész világ, de tőled lesz jó a világ. Nélküled is élnék, de ennél többre nem lennék képes" (Az Igazi)


  8. "Maxon, a hátadon van néhány olyan heg, ami azért került oda, hogy az enyém sima maradjon, és én minden egyes sebhelyedért csak szeretni tudlak." (Az Igazi)


  9. "Reményt kell adni az embereknek, és akkor szinte bármit megcsinálnak. De nem csak az átlagos, hétköznapi dolgokra vonatkozóan kell a remény – hogy lesz ételük, ruhájuk, nem lesznek betegek, jó külvárosi iskolákba járhatnak a gyerekeik, alacsony lesz a törlesztő részlet és egyszerű a finanszírozás. Az embereknek szükségük van a látható világon, a testi megpróbáltatásokon, az élet végtelen és unalmas tárgyi valóságán túlmutató reményre is Reményre, hogy nem minden az, aminek látszik." (A Tizenkettek)


  10. "Arra gondoltam, hogy minként a gyászban, úgy a szerelemben sem látunk tisztán. Hogyan is láthatnánk, amikor az egész világunk egyetlen személy körül forog – vagy azért, mert elvesztettük, vagy mert megtaláltuk?" (Találj rám!)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése