Carin Gerhardsen - Mama, papa, gyerekek (Hammarby #2)


Egy csendes őszi estén kezdődött. Stockholm egyik elhagyatott külvárosi részében Petra Westman rendőrnő kocogás közben véletlenül egy megrongálódott babakocsira bukkan a bokorban, benne egy súlyosan beteg csecsemővel. Néhány méterre tőle egy halott nő fekszik, az arcát a felismerhetetlenségig összeverték. Valahol nem messze pedig egy hároméves kislány várja haza a szüleit, bezárva egy lakásba, teljesen egyedül. Conny Sjöberg nyomozó és csapata lát neki a gyilkosság felgöngyölítésének, a holttest személyazonossága azonban ismeretlen, az óra ketyeg, a kis Hanna pedig felfedezi a telefont, és egy idegen bácsi felajánlja neki, hogy a megmentésére siet… Carin Gerhardsen sorozatának második részében a svéd társadalom végletesen elszigetelt rétegeibe vezeti az olvasót: alkoholista anyák, erőszakos apák és elhanyagolt tinédzserek világába, ahol a gyerekszobákban elsuttogott rettenetes titkok nem múlnak el nyomtalanul. Hátborzongató és letehetetlen, a skandináv krimi legjobbja.


Habár nem olvastam a sorozat első részét, A mézeskalács ház c. könyvet, mégis könnyedén el tudtam merülni a történetben, szóval ha esetleg azért dilemmáztok az elolvasásán, mert hasonlóan ti sem olvastátok az első kötetet, akkor ne tegyétek! Mert így is élvezhető. :)


A fülszöveg szerintem mindent elmond a történetről, amit spoiler nélkül el lehet mondani, így ezt nem kívánnám részletezni. Lendületes történetvezetés, erős rejtélyes szál és megdöbbentő fordulatok - szerintem vétek lenne kihagyni ezt a fantasztikus könyvet!


Kedvenc idézetek


"Aludj, csak aludj, hamarosan elmegy. Hunyd le a szemed, de hagyd nyitva a szád, ne lássa, hogy színlelsz. Lélegzésed legyen egyenletes és lassú, akkor is, ha a szíved majd' kiugrik a helyéről. Menni fog, a szükség nagy úr."

"Ijesztő , milyen elszigetelten él az ember az embertársai között."

"A világ olyan nagy és érthetetlen. Az ember olyan kicsi és jelentéktelen…"


«««««««««« (10/10)

Kiadó: Athenaeum 
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 352
Eredeti cím: Mamma, Pappa, Barn
Sorozat: Hammarby
Sorozat előző kötete: A mézeskalács ház 


A bejegyzés az Athenaeum Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése