Nagy Szilvia, Szabó Anna Eszter - Egyetemista lány támogatót keres

Fülszöveg: Lányok a szomszédból. Diákok. Csinosak és fiatalok. Diplomára, jó életre, boldogságra vágynak. Olyanok, mint bármelyik „húszas csaj”. Másfelől nagyon is mások. Lili, Zsófi, Heni és Frida prostituáltak. Egyetemista lányok, akik a szexből élnek. Függetlenek, okosak és megválogatják, kivel fekszenek le. De ettől még prostik. A szerzők, akiknek sikerült elnyerniük a lányok bizalmát, bevezetik az olvasót különös világukba, végigkövetjük útjukat a kezdeti bizonytalan lépésektől a vidéki masszázsszalonig, a pesti swinger klubig és a svájci „kiküldetésig”. Fájó társadalmi jelenség? Egy újfajta életforma fiatal lányoknak? Döntsék el Önök!

Két fiatal újságírónő: Nagy Szilvia, a Velvet.hu szerkesztője és Szabó Anna Eszter, a Színház és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója hónapokat töltöttek olyan, velük majdnem egykorú lányokkal, akik tanulmányaikat vagy éppen az áhított életszínvonalat így finanszírozzák. A megdöbbentően őszinte, szókimondó, olykor leplezetlen szexuálist tartalmazó könyvet csak felnőtt olvasóinknak ajánljuk.


Rohadt nagy csalódás!
Jó, igazából nem vártam sokat egy olyan könyvtől, aminek ketten kellettek a megírásához, de még úgy, ahogy elhessegettem ezt a gondolatot, hogy hátha tévedek. Pedig nem..
Igazából több sebből vérzik a történet, amikre mindjárt rá is világítok, viszont hadd emeljem ki, hogy ettől függetlenül érdekes volt a történet, bár sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle.
  1. A borító. Értem én, hogy ez a térdzokni miniszoknya kombó állítólag szexi, olyan japán iskoláslányos, de kétlem, hogy a valódi, magyar egyetemisták ilyet vennének fel. Kicsit túlzásba lett víve a szimbolika.
  2. Támogatót keres? De most komolyan? Azt hittem, arról fog szólni, hogy egy egyetemista lány egy vén pénzeszsák kegyeibe férkőzik, hogy az támogassa őt. Egyáltalán nem illik az adott témához.
  3. Tényleg higgyük el, amit a fülszövegben megpróbálnak a szánkba rágni, hogy a könyvet író két hölgy beépült a tiniprostik közé, és ez az ő történetük? Akkor miért nincs sehol egy "Így ismerkedtem meg Zsófival..." vagy "Az egyik iszogatásunk során viszont olyat mesélt nekem, ami teljesen váratlanul ért...". Ez a könyv narrátor nélkül szól 4 lány sorsáról. Ha azt vesszük, hogy az állítólagos megismerkedésből és a titokba beavatásból semmi nincs megemlítve a könyvben, akkor innen már csak egy lépést kell tennünk, ha azt mondjuk, hogy az egész egy fiktív történet. És egy kitalált történetre rányomni a "Megtörtént események alapján" bélyeget elég olcsó hatást kelt.
  4. Egész véletlen, hogy Laura D. - Szex és Tandíj c. könyve 4 évvel hamarabb jelent meg szinte pontosan ugyanebben a témában?
Attól függetlenül, hogy milyen sok minden idegesített benne, azért egyszer olvasós könyvnek elment.


«««¶¶¶¶¶¶¶ (3/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése