Erős nők a könyvekben, akiket tisztelek - A blog nőnapi különkiadása



A nőnap mindenki számára fontos. A férfiak a szívüknek kedves nőnek, a nők pedig az édesanyjuknak mondanak köszönetet. Habár a nőket a közvélemény a gyengébbik nemnek tartja, mégis rengeteg példával tudnánk alátámasztani, hogy a nők milyen erősek. Csak hogy ne menjünk messzire, vegyük alapul a gyermekszülést. :) Összegyűjtöttem az általam olvasott regények főhősnői közül a 4 legerősebb nőt, akiről olvastam. :)



1. Beatrice Hemming (Rosamund Lupton - Drága Tess!)
Nem tudom, hogy csak a friss olvasmányélmény, vagy pedig a tényleges lelki ereje miatt, de mindenképpen Beatrice-t akartam az első helyre sorolni. Hogy miért? A Drága Tess! Beatrice pokoljárásáról szól, ugyanis megölik a húgát, Tesset, és öngyilkosságnak állítják be. Mindenki, még Tess édesanyja is bedől ennek a hazugságnak, kivéve Beatrice-t. Beleveti magát a nyomozásba, az sem tántorítja el, hogy azt hiszik az emberek, megbolondult, hogy a vőlegénye elhagyta, és hogy az élete veszélybe került. Tisztázni akarja a húga nevét, és ez sikerül is neki, nagy erőfeszítések közepette.

2. Grace Trevelyan-Grey (E. L. James - A szürke ötven árnyalata)
Rengetegen ismerik Ana és Christian történetét, hiszen James trilógiája szerte a világon hatalmas sikereket ért el. Én ebből a történetből kiragadtam Gracet, aki nem csak lelkiismeretes orvos, hanem csodás ember is. A munkája során rengeteg gyerekkel találkozott, sok megnyomorodott emberrel, és mindenképpen segíteni szeretett volna, így mikor a gyermekvállalásra került sor, nem is volt kérdés, hogy örökbe szeretne fogadni: így került Carrick és Grace gondozásába a rosszcsont Elliott, a tündéri Mia és a súlyos lelki sebekkel rendelkező Christian. Tisztelem Gracet, hiába csak egy regény karaktere. A képen a filmadaptáció Grace-e, Marcia Gay Harden látható, aki szerintem egyáltalán nem illik a szerepbe. Szerintetek?

3. Camryn Bennett (J. A. Redmerski - A Soha határa) 
Igazából Camrynt nevezhetnénk meggondolatlannak, vagy hebrencsnek is - egyszer csak fogja magát, és felül egy buszra, ami ki tudja, hova viszi? Viszont a regény utolsó lapjain bebizonyította, hogy milyen erős: amikor ugyanis az épp hogy megismert Andrewról kiderül, hogy milyen beteg, Camryn kitart mellette, és továbbra is szereti, pedig elfuthatna, hisz úgysem ismerik egymást annyira. A bátorságát is bizonyítja, hogy befejezte Andrew tetoválását, és magára tetováltatta a rajz másik felét. :)

4.  Catherine Bailey (Elizabeth Haynes - A lélek legsötétje)
Catherine tragédiáját két szálon követhetjük végig a történetben: az egyik az a szál, mikor megismerkedik Leevel, az erőszakos rendőrrel, a másik pedig az évekkel későbbi szál, amikor láthatjuk, milyen nyomokat hagyott rajta a kapcsolatuk. Rettenetes dolgok történtek vele, én a könyv elolvasása után napokig nem tudtam aludni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése