W. W. Hallway - Sebző vágyak

 Fülszöveg: Igazi erotikus csemegét tart most az olvasó a kezében. A fiatal, hányatott sorsú lány közelébe férkőzik apja egykori barátjának, a kőkemény milliárdos üzletembernek, akinek ki akarja fürkészni legsötétebb titkát, azt, hogy mi köze volt az apja halálához. Ám a zárkózott férfi eleinte egészen másféle titkokat oszt meg vele: a különleges érzékiség és az extrém szex birodalmába vezeti újdonsült tanítványát, feltárva előtte a lefojtott, lekötözött, olykor őrjöngésig felizgató vágyódás, a késleltetett kiteljesedés és az erotikus vágy fokozásának ezernyi buja eszközét.
A „Sebző vágyak” nem közönséges erotikus irodalom, a szerző a hipnózisban is alkalmazott beszédtechnikát használja stíluseszközként, s ez ösztönzőleg hat erotikus ösztöneink megismerésére; ugyanakkor a könyv romantikus szerelmi történetként és lebilincselő krimiként is megállja a helyét, hiszen a legutolsó lapjáig bővelkedik az izgalmas fordulatokban.


Igazából elég sokáig meredtem magam elé, mikor ezt a bejegyzést írtam, mert hát mit is lehetne mondani egy olyan könyvről, amitől sokszor elállt a lélegzetem, megsiratott, felidegesített vagy éppen felébresztette a kíváncsiságomat? Legszívesebben azt mondanám, hogy Mindenképp olvassátok el!, viszont magyarázat nélkül ez inkább propagandaszövegnek, és nem jó tanácsnak, szívbeli ajánlásnak tűnik. Szóval nézzük csak...

Először is minden elismerésem Hallwaynek, hogy első könyves magyar (?*) íróként egy ilyen nívós történetet megírt. Nem sok mindenkinek sikerül az áttörés, és még kevesebbek írnak olyan könyvet, amit ekkora visszhang övez.

Nagyon nehéz dolga volt Hallwaynek, amikor írta ezt a könyvet, mert bár arról nem tudunk, hogy régebb óta érlelődött, vagy 1-2 év alatt írta, de az első pillantástól mindenki a Szürke ötven árnyalatával hasonlította össze. Ezeknek az összehasonlításoknak van alapja, ám mindkét műnek másféle üzenete van, és másféleképpen szólítja meg az olvasókat. Ami az összehasonlítások alapját adja, hogy mindkét mű tartalmaz:


  • Egy gazdag, jóképű férfit.
  • Egy szende, fiatal lányt, aki egy munka révén találkozik a férfival.
  • Egy testőrt, aki keménynek mutatja magát, mégis vajból van a szíve.
  • Egy kedves idősebb nőt, aki ugyan alkalmazott, de a férfit szinte családtagként kezeli.
  • Egy borzalmas családi hátteret.
  • Átlagon felüli, pikáns szexuális életet.
  • A lány apakomplexusát.
  • Egy óriási titkot.
  • Rosszakarókat.
  • Emberrablást.
  • A férfi óriási palotájába való összeköltözést.
  • Szakítást-összejövést.
  • Legjobb újságíró barátnőt.
Igazából úgy hirtelen ennyi ugrott be. Most kérdezhetnétek, hogy akkor mégis miért inkább a Sebző vágyak, mint a Szürke ötven árnyalata? Egyrészt azért, mert igazából ezt a sablont azért nem lehet teljesen ráhúzni a történetre, mert teljesen másról szól. Számomra több izgalom volt benne, és több lappangó titok, mint az egész trilógiában, és valahogy a szereplőket is jobban megkedveltem. Nagyon izgalmas. És a legfőbb különbség, hogy itt nem csak egy pornófilm forgatókönyvét olvashatjuk, nem csak a szexjeleneteken van a hangsúly, hanem azok csak kiegészítői, színesítői a könyvnek. Ezek a jelenetek érzelmes, romantikus képek, nem pedig pornóba hajazó, meredek megfogalmazások. Ez a legfontosabb különbség, ez teszi ugyan hasonlóvá, de teljesen egyedivé a Sebző vágyakat.

Szóval visszakanyarodva az első bekezdésemhez, csak is ajánlani tudom mindenkinek!

«««««««««« (10/10)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kiadó: Art Nouveau
Eredeti cím: Sebző vágyak
Megjelenés éve: 2013
Oldalszám: 432 oldal



A bejegyzés az Art Nouveau kiadó jóvoltából jöhetett létre.

________________
* Igazából ez elég szégyen, de fogalmam sincs. Végigkutattam az egész internetet, de csak azt találtam, hogy ez az egy könyv került ki a kezei közül, és még angol fordítást se találtam, szóval innen következtettem. Ha esetleg ez téves, akkor szóljatok, és korrigálom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése