Audrey Niffenegger : A Highgate temető ikrei

Athenaenum
2010
426 oldal
Fülszöveg: A legendákkal övezett híres londoni viktoriánus temető, a Highgate szomszédságban áll egy fura ház, a Vautravers. Mielőtt rákban elhunyt, itt élt az excentrikus Elspeth, aki lakását Amerikában élő ikernővérének huszonegy éves ikerlányaira, Juliára és Valentinára hagyta. A lányok birtokukba veszik Elspeth hagyatékát, beköltöznek a lakásba, és lassan felfedezik Londont: megismerik szűkebb környezetüket, a baljós árnyakkal teli temetőt, a bogaras szomszédokat, sőt, Elspeth volt szeretőjét, a megtört lelkű, gyászoló Robertet is.

Az ikrek kapcsolatára azonban rányomja bélyegét Valentina rossz egészségi állapota, a folyamatos egymásra utaltságuk, és egy szörnyű titok, amely miatt anyjuk és Elspeth valamikor régen örökre eltávolodtak egymástól.

Amikor Valentina és Robert kapcsolata elmélyül, kiderül, Elspeth kísértetként még mindig a lakásban él, és egyáltalán nem nézi jó szemmel a bimbózó viszonyt…

Az időutazó felesége szerzőjének legújabb regénye igazi megható mese a halálon túl is tartó szerelemről, a gyász feldolgozásáról, és az igazi testvéri összetartásról.

A legtöbben Audrey Niffeneggert Az időutazó felesége c. regényéről ismerik, amit én sajnos nem olvastam még el, így nem tudok véleményt alkotni a kettő közti hasonlóságokról és különbségekről, valamint hogy a szerző beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket azok számára, akik az előző best-seller regénye alapján fogtak bele A Highgate temető ikrei-nek olvasásába. Viszont én alig vártam már, hogy elolvashassam, így mikor kihoztam a könyvtárból pár könyvet, nem is volt kérdés, hogy ezzel kezdjem.

A történet lebilincselő, olyan nem várt fordulatokkal, amelyeknél néha le kellett tennem a könyvet, és megnyugodnom. Egyszerűen magával ragadt ez a könyv. A történet alapjában véve egy tükör-ikerpárról szól, majdnem teljesen egyformák, de azt kell mondjam, hogy az írónő igazán különlegesen formázta meg Julia és Valentina személyiségét, egyformák, mégis merőben különböznek.

Ajánlanám ezt a könyvet mindenkinek, aki szereti a hátborzongató, romantikus és érdekfeszítő történeteket. :)
Értékelés:   (10/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése