Stephenie Meyer - Twilight Saga

Könyvmolyképző
Fülszöveg: Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ideköltözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a „mindennapi” csetlések-botlások fenyegetik. 
Hanem Ő… 
Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik…


Azt hiszem, az Alkonyat-sorozat napjaink legmegosztóbb sorozata. Valaki vagy nagyon szereti, vagy pedig nagyon utálja. Én az utóbbiak közé tartoztam egy jó ideig, amíg el nem ült a nagy lelkesedés. Valahogy sosem szeretem a nagyon népszerű dolgokat...lehet rosszul vagyok összerakva. :)

A sorozat négy, szebbnél szebb borítójú könyvből áll, és egy kiegészítő novellából, amiről szóló értékelésemet itt olvashatjátok.

Nem igazán kedvelem a kortárs regényeket, de nem csoda, hogy az Alkonyat világsiker lett. Minden meg van benne, ami csak kellhet: szerelem, borzongás, akció, rejtélyek. És ha ez nem lenne elég, egy olyan elképzelt, kitalált világ, amiről még álmodni sem mertünk. Olyan részletességgel és fantáziadúsan van megírva a történet, hogy az ember szinte együtt él a történettel, a szereplőkkel.

Sajnos már nem friss az élmény, több, mint fél éve olvastam a sorozatot, így a "tollam" sem fog olyan vastagan, de tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek. Egyszerűen fantasztikus, romantikus, felemelő, megindító.

Értékelés:   (9/10)

1 megjegyzés:

  1. Sokáig én is azért nem akartam elolvasni/megnézni mert, akkora nagy volt körülötte a felhajtás. Végül csak megnéztem és nagyon bejött rögtön olvastam is el.
    Akinek nem tetszik nem kell olvasnia vagy nézni ennyi!

    VálaszTörlés