MINIKRITIKA | Jeff Kinney: The Third Wheel (Diary of a Wimpy Kid #7)

Love is in the air — but what does that mean for Greg Heffley?
A Valentine's Day dance at Greg's school has turned his world upside sideways. As Greg scrambles to find a date, he's worried he'll be left out in the cold on the big night. His best friend, Rowley, doesn't have any prospects either, but that's a small consolation.
An unexpected twist gives Greg a partner for the dance and leaves Rowley the odd man out. But a lot can happen in one night, and in the end, you never know who's going to be lucky in love



Még mindig nagyon szeretem a sorozatot, de néha kezd zavarni egy-két dolog, amit aztán ha észreveszek, csak azt látom mindenütt. Alapvetően nagyon jó és vicces az egész, még mindig imádom és örülök, hogy rátaláltam erre a sorozatra, és örülök, hogy Kinney megírta ezt, mert így nagy esély van rá, hogy az amúgy nem olvasó fiúgyermekek is kézbe vesznek valamilyen könyvet a képregényeken kívül, de szerintem Greg nem feltétlenül követendő példa a fiatalok számára, márpedig ha fiataloknak szóló könyvet írunk, számítanunk kell rá, hogy a főhős példaképpé válik a vele egy idős generációnak. Greg nagyon önző, egyre durvább dolgokat enged meg magának, és az is bosszantó, ahogy Rowley-val bánik. Nekem ez a pofátlanság már egy kicsit túl sok, az elején még tetszett, mert akkor még vicces volt. Remélem, hogy a következő kötetekben az író egy kicsit visszább vesz Gregből, és akkor rendben leszünk. 

★★★★★★★★★☆ (9/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése