Rachel Cohn & David Levithan: Dash és Lily - Kihívások könyve


Kétféle ember létezik: aki imádja a karácsonyt, és aki szívből gyűlöli. Dash az utóbbi csoporthoz tartozik. Ám úgy tűnik, ez a karácsony más lesz, mint a többi: egy könyvesboltban – kedvenc írója műveinek szomszédságában – egy piros noteszt talál. A füzetke eredeti gazdája, Lily, aki rajong a karácsony minden szépségéért, különös rejtvényeket agyalt ki a szerencsés megtalálónak. Dash úgy dönt, belemegy a játékba. Elkezdik egymásnak küldözgetni a piros noteszt különböző kihívásokkal, mégpedig csodabogár rokonok és barátok segítségével. Hiszen idén úgyis mindketten szülők nélkül maradtak karácsonykor: az övék az élet és New York! És hogy Lily és Dash végül összetalálkoznak-e? És elég az a szerelemhez, ha két vadidegen – egy mogorva és egy széplélek – egy füzet lapjain levelezget egymással? Aki tudni szeretné a választ, olvassa el, milyen kihívásoknak kell megfelelniük, hogy erre egyáltalán esélyük legyen, és közben merüljön el a városok városának ünnepi forgatagában!


Ezt a könyvet karácsonyra kaptam, így jócskán lekéstem arról, hogy hangulatához illően az ünnepek alatt olvassam. Ettől függetlenül a várt hatás nem maradt el.

Ez a könyv egy csoda volt. Izgalmas, kalandos, rejtélyes. David Levithan mindig olyan izgalmas dolgokat talál ki, egyedi dolgokat, ezért imádom őt. (A Lover's Dictionary fiaskót ne is említsük, meg kellett történnie) És most sem kellett csalódnom.

Igazából nem tudok sok mindent mondani erről a könyvről: édes volt, vicces, hangulatos. Imádtam a kis játékot, ami Lily és Dash között játszódott, a bonyodalmakat, a mellékszereplőket, mindenkit. Felkerül a kedvenc könyvek közé.


Szereplők

Lily

Dash

Sofia

Kedvenc idézetek

"– Te nem ismered Nicholas Sparksot? – kérdezte Dash. 
A fejemet ráztam. 
– Akkor, kérlek, ne is változtass ezen az állapoton!"

"Sokat elárul egy emberrel kapcsolatban, hogyan bánik az állatokkal."

"Én egy dolgot tudok biztosan: egy kutyában mindig meg lehet bízni."

"Ezt szeretem a sportban. Akármilyen anyanyelvűek a játékosok, a pályán a mozdulatok, passzolások, gólok nyelve ugyanaz."

"Hang nélkül szerelmeskedni olyan, mint néma zongorán játszani: gyakorlásnak megteszi, de a mű tökéletes hangjaitól fosztja meg magát az ember."

★★★★★★★★★★ (10/10)