Malota László - Vári András : Ártatlan angyalok

Fülszöveg: „Kilencévesen éltem át mindazt a szörnyűséget, amitől a szülők leginkább óvják a gyermeküket. Annak a napnak az emléke életem végéig kísérteni fog. A lelkemben ejtett mély seb soha nem fog teljesen begyógyulni. Mivel tudom mit kellett azon a délutánon átélnem, még inkább akarok segíteni, többek között ezzel a könyvvel, hogy más gyermekekkel ne eshessen meg mindez a tragédia.”
Vári András

„A kiskorúak az internet elterjedésének következtében sokkal inkább kiszolgáltatottá váltak a beteges fantáziájú, perverz alakoknak, akik a látszólagos anonimitást kihasználva férkőznek a közelükbe. A legtöbb szülőnek fogalma sincsen, hogy milyen nagy veszély leselkedik internetező gyermekére, aki szégyenében, vagy félelmében nem mer beszélni a zaklatásokról, amik akár naponta érhetik. Pedig némi odafigyeléssel, többek között a könyvben lévő borzalmas esetek elkövetési módját megismerve, szinte teljesen megvédhetnék gyermekeiket, elkerülve ezzel, hogy az interneten rájuk leselkedő pedofil egyének a naivságukat kihasználva tönkretegyék az egész életüket.” Malota László

●●●

"Rettenetes" ez a könyv, de minden szavát imádtam. Fogalmam sincs, hogy valódi-e a rendőrségi levél, és az,
hogy "nyomozati akták alapján" készült, de simán el tudom képzelni, hogy ilyenek megtörténnek.

Egy pár történetnél fennakadtam a nyelvezeten, mert nem voltam felkészülve rá, hogy ilyen mocskos dolgok fognak szerepelni a könyvben. Viszont nagyon izgalmas és elszomorító volt.

Ajánlom mindenkinek, főleg a fiataloknak, mert habár undorító és kiábrándító részek vannak benne, mégis felhívja a figyelmet a veszélyekre.

A könyv értékeléséből csak a nyomdafestéket nem tűrő szavak, és a borító vontak le egy picit. :/

««««««««¶¶ (8/10)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése