Julie Buxbaum - Három dolgot mondj

Jessie-vel ​csak a baj van, ő legalábbis így érzi a Los Angeles-i magániskolában töltött első héten. Már épp azon gondolkodik, hogy visszasomfordál Chicagóba, amikor e-mailje érkezik egy Valaki/Senki (VS) nevű sráctól, aki felajánlja, hogy segít neki eligazodni a Wood Valley Gimi dzsungelében. Ez valami vicc? Megbízhat VS-ben, elfogadhatja tőle a segítséget, amelyre óriási szüksége van?
Alig két éve, hogy meghalt az édesanyja, és miután az apja váratlanul feleségül vett egy interneten megismert nőt, Jessie kénytelen az ország másik felébe költözni, és mostohaszörnyével meg annak beképzelt fiával élni.
Jessie végső kétségbeesésében úgy dönt, VS-re bízza magát. A srác hamarosan a lány mentőkötelévé és szövetségesévé válik, és Jessie szeretné személyesen is megismerni. De mi van, ha egy rejtélynek jobban áll a megoldatlanság?
Julie Buxbaum művében komédia és tragédia, szeretet és veszteség, fájdalom és emelkedettség keveredik. Első ifjúsági regényének szereplőit minden bizonnyal hamarosan az olvasó is barátaivá fogadja.



Nagyon nagy hype övezte ezt a könyvet a molyon, így előbb-utóbb hozzám is eljutott, és egyből felkeltette a kíváncsiságomat, hogy mégis mire ez a nagy felhajtás. Hát, igaza volt a moly népének, ugyanis ez a regény zseniális!

Habár már kinőttem a tinikönyvek célközönségének korosztályából, mégis rettentően élveztem, visszarepített a középiskola világába, amikor a legnagyobb probléma az az ember életében, hogy vannak-e barátai az iskolában vagy hogy elszúrt egy matekdolgozatot. Érdekes és izgalmas volt Jessie története, ahogy hirtelen kiragadták a világából, és új iskolában, új családban kellett megállnia a helyét. Az édesanyja története nagyon megérintett, és együtt tudtam érezni vele, hogy nem találta a helyét a világban, amibe belecsöppent.

VS és Julie levelezése nagyon aranyos és vicces volt, először nem értettem, miért ez lett pont a regény címe, de aztán a könyv közepe felé kiderült és nagyon találónak tartom a címválasztást. Tetszett a magániskola bemutatása, a családszerkezet, a tipikus és kevésbé tipikus tiniproblémák bemutatása is.

A könyvben felvonultatott szereplőket nagyon megkedveltem, tetszett a zenekari szál is, és Buxbaum rengeteg poénnal tűzdelte tele a könyvet, ami még egyet dobott az olvasmányélményen.

Ami még nagyon tetszett, hogy az utolsó pillanatig kétséges volt, ki is valójában VS. Tetszett a kis rejtély körülötte, és hogy több lehetséges jelöltet is "meggyanúsítottak", mire kiderült az igazság. Az igazság pedig nagyon meglepett, nem erre számítottam, de tökéletes lett így a befejezés. :)

Szereplők



Kedvenc idézetek

VS: én mindenben jobb kezes vagyok. MINDENBEN.Én: Ez most valami burkolt célzás akart lenni?VS: ha csak „akart lenni”, akkor nem sikerült.Én: #bukottburkoltcélzás

tudod, állítólag a középiskolában érzett boldogság fordítottan arányos a későbbi életedben elért sikereid mértékével.

Jobb dolgom is van, mint hogy a magazinok művészeti igazgatói által megteremtett elérhetetlen ideálokhoz hasonlítgassam magam. Azok a fejesek egyetlen ujjmozdulattal képesek lefaragni valaki combjából.
INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Gabo
Oldalszám: 360
Eredeti cím: Tell me three things
Megjelenés éve: 2017
Műfaj: ifjúsági, kortárs, romantikus

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Gabo Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése