Gwenda Bond: Veszélyes játék (Lois Lane #1)

Mielőtt még SUPERMAN Metropolis megmentőjévé vált volna…

… LOIS LANE már ott volt.

Lois katonatiszt apját Metropolisba szólítja a hivatása, és a család is vele költözik. Lois azonban hiába tökéli el, hogy meghúzza magát és beilleszkedik a közösségbe, amint belép új iskolája kapuján, rögtön látja, hogy ez nem lesz olyan egyszerű. Egyik diáktársa életét egy Harcosok nevű banda keseríti meg: összezavarják az agyát egy népszerű, virtuális valóságra épülő videójátékon keresztül, mely hamar magába szippantja a játékosokat.

Sziporkázó elméjét és menő új riporteri állását segítségül hívva Lois beleveti magát a rejtély megoldásába. Eleinte úgy tűnik, túl nagy fába vágta a fejszéjét, szerencséjére azonban segítséget kap egy titokzatos fiútól, akit csak internetes nevén, Smallvillesrácként ismer…

Nem vagyok egy nagy képregény- és szuperhősrajongó, csak a leghíresebbeket ismerem, Superman, Batman, Pókember, de őket is csak hallásból, így nem tudtam, hogy el akarom-e olvasni ezt a könyvet, vagy sem. Aztán végül győzött a kíváncsiság, a csodálatos borító, és az, hogy a fülszöveg egy nagyon ígéretes történetet vetített előre, amihez talán nem is szükséges semmiféle előzetes tudás Lois Lane és Superman életéről. Így hát belevágtam.

Képtalálat a következőre: „lois lane tumblr”
És meg kell mondanom, hogy abszolút érthető és élvezhető a történet úgy is, hogy nem ismerjük Loisék későbbi történetét, rajongóknak pedig előzményregényként is felfogható, ami sokat tesz hozzá a már meglévő képregényekhez. Ez a regény egy ifjúsági krimi, amit Bond rendkívül élvezetes írói stílusa tesz fantasztikussá. Sok olyan könyvet olvastam már, ahol a főszerepet valamilyen jövőbeli játék kapja, ami még számunkra kicsit felfoghatatlan, bár egyre közelebb kerülünk a virtuális valósághoz, és ezeket szinte egytől-egyig utáltam, nem tudtam beleélni magam, hiszen amit nem ismerünk, azt nehéz elképzelni. De itt más volt a helyzet.

Bond nagyszerűen leírta a virtuális valóságban való kalandozásokat, egy percig sem untam, és a történet szereplői is nagyon közel kerültek a szívemhez, valamint mindannyian élő, lélegző, egyedi személyiséggel megáldott emberek voltak. Loist már az első oldalakon megszerettem, imádtam a személyiségét, a keménységét, az odamondásait, azt, hogy kiáll azokért, akik nem tudnak kiállni önmagukért.

Aztán ott voltak még Lois és Smallvillesrác chates beszélgetései is, amikért teljesen odavoltam, nagyon élveztem, hogy oda-vissza passzolgatták a poénokat és egy kis flörtölés is vegyült a beszélgetésbe. A könyv a virtuális valóság témája mellett a bullyinggal is elég keményen felveszi a kesztyűt, és habár ez nem úgy nyilvánul meg, mint a hagyományos bullying történetekben, mégis reményt ad azoknak az olvasóknak, akik valaha is átéltek hasonlót. Alig várom már, mi lesz Lois következő kalandja, nagyon a szívembe lopta magát a lány és Gwenda Bond is.

Szereplők


Kedvenc idézetek

Felemelte fekete szalaggal átkötött jobb mellső lábát, hogy pacsit adjon. Vagy nem is tudom, minek hívják, amikor az unikornisok pacsit adnak.

Ha olyat akarsz meglátni, ami fölött mások elsiklottak, nyitott szemmel kell járnod.

…az emberiség egyik legnagyobb találmányának az automatikus helyesírás-ellenőrzőt tartom.

INFORMÁCIÓK
Kiadó: Ciceró
Oldalszám: 364
Eredeti cím: Fallout
Megjelenés éve: 2017
Sorozat: Lois Lane
A sorozat következő része: Double Down

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Ciceró Kiadó jóvoltából jöhetett létre

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése