Kreatív szépírás és kalligráfia

Ez a különleges kézikönyv valójában egy interaktív kalauz, amely tele van kreatív ötletekkel, mókás feladatokkal és egyszerű, lépésről lépésre követhető gyakorlatokkal. A modern kalligráfiától az illusztrációkig és a krétarajzokig, az egyszerű betűktől a bonyolultabb szavakig számtalan különleges megoldást mutatunk be, amelyekkel mindenkit elkápráztathatunk, akár ajándékba adjuk őket, akár otthonunkat díszítenénk vele. Elsajátíthatjuk a kacskaringók és virágok rajzolását, a vászonra festett betűk művészetét, elkészíthetjük saját krétarajzokkal díszített táblánkat, ékes kerámiákat, de műveinket digitalizálhatjuk és ki is nyomtathatjuk. Számtalan inspiráló és hasznos tippet kapunk, amelyek segítségével elsajátíthatjuk a kreatív szépírás fortélyait, az üres oldalakon pedig gyakorolhatjuk és kidolgozhatjuk saját stílusunkat is.


Imádom a kalligráfiát, nagyon régóta szeretném már elsajátítani ezt a tudást, de eddig soha nem találtam olyan könyvet vagy online cikket, ami az alapoktól kezdte volna, és segített volna elindulni. De ez most megváltozott.

Ez a könyv tökéletes arra, hogy megtanítsa az embernek a kalligráfia csínját-bínját. Nem úgy állítja be, mintha csak több ezer forintos eszközökkel, profi tanfolyamon lehetne megtanulni, hanem elmagyarázza, milyen eszközöket, milyen testtartásban, milyen papíron használjunk. Aztán jönnek a gyakorló oldalak. Úgy tanuljuk meg a kalligráfiát, mint az első osztályban az írás, betűnként, alakzatonként, vonalanként. Vannak gyakorló sorok és oldalak, ahova kipróbálhatjuk az újonnan szerzett tudást, és a könyv csodás minőségű papírból készült, a tinta nem áztatja át a lapokat, ami nagyon jó dolog.

Kapcsolódó kép
Ennek örömére én is beszereztem egy ilyen töltőtollat, nem a legprofibbat, elég olcsó volt, de úgy gondoltam, tanulgatni ez is jó lesz. Hát, kellett hozzá egy kis idő, mire rájöttem, hogy kell használni, de végül sikerült, és nagyon szuper érzés volt vele írni. A könyvben mutatott vastag-vékony vonalváltásokat még nem sikerült elsajátítanom, nem tudtam ráérezni, hogy mikor kell nyomni és mikor nem, de összességében nagyon élveztem, és nem akartam egyben az egészet megtanulni, hanem pár naponta szánok rá időt, és szépen végigveszem a könyvet.

Ami engem nagyon meglepett, hogy nem álltunk meg itt: oké, megtanultál szépen írni, viszont látásra! Nem. A könyv igazi "csemege" része még csak most kezdődik, ami grafomán egyéneknek maga a mennyország. Ugyanis mindenféle szuper technikát és ötletet bemutat, amiben a megszerzett tudást hasznosíthatjuk, a kalligráf képektől kezdve a díszes bútorokig mindenféle dologba bevezet minket, sőt, rengeteg ötletet ad, hogyan készítsünk egyedi, kézzel készített ajándékokat is a kalligráfia segítségével. Számomra ez a könyv egy csoda volt, nagyon sokat fogom még forgatni, és mindenkinek fogom ajánlani, aki meg szeretné tanulni a kalligráfiát.

Végezetül megmutatnék nektek párat a saját bénácska, de annál nagyobb izgalommal készített betűim közül:






INFORMÁCIÓK
Kiadó: Kossuth
Oldalszám: 144
Megjelenés éve: 2017

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Kossuth Kiadó jóvoltából jöhetett létre

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése