Peter Clines: 14

Lelakatolt ​​ajtók, szokatlan fények, mutáns csótányok. Nate lakásával valami nincs rendben. De a gondolatait most más köti le. Utálja a munkáját, a bankszámlája lassan kimerül, és még barátnője sincs. Elképzelni sem tudja, mit vár az életétől. Új lakása nem éppen ideális, de legalább élhető, és megengedheti magának. A bérleti díj egészen alacsony, a házkezelő cég ügynöke szuperbarátságos, és a rendellenességek inkább csak idegesítőek, mint nyugtalanítóak. Egészen addig, amíg a férfi nem találkozik Mandyvel, a szomszédjával, és fel nem fedezi a lány lakásának furcsaságait. És a másik szomszédjáét, Xela-ét . És Tim és Veek lakásáét is. Merthogy a régi, Los Angeles-i téglaépület minden egyes bérlakása szolgál némi rejtéllyel. Olyan rejtélyekkel, amelyeknek a története több mint száz évvel korábbra nyúlik vissza. Némelyik furcsaság szembeötlő, míg másokat zárt ajtók rejtenek el a kíváncsi tekintetek elől. Viszont ha e különös rejtélyek összeadódnak, az akár a véget is jelentheti Nate és barátai számára. Vagy az egész világ számára…



Igazán hálás vagyok azért, hogy ezt a könyvet nem azelőtt olvastam, hogy albérletbe költöztem, mert akkor biztos a frász kerülgetett volna a lakáskereséskor és minden apró jelre gonosz erők jelenlétét húztam volna rá. Elég parázós vagyok alapból is, szóval ezt az érzést az ilyen könyvek csak felerősítik.

A 14 már a borítójával és a fülszövegével megvett magának, szeretem az ilyen történeteket. Tetszett, hogy nem kellett feleslegesen megismernünk Nathan életének minden apró, jelentéktelen részletét, mielőtt elkezdődött a történet, mint sok könyvnél, hanem szinte azonnal beindultak az események. Végigizgultam az egész könyvet, voltak részek, ahol a körmömet tövig rágtam.

Nagyon megszerettem az impromptu nyomozócsapatot, minden egyes tagja közel került a szívemhez és tetszett, hogy Scooby Doo-ékhoz hasonlították magukat, tényleg olyanok is voltak. Különböző, érdekes egyéniségek, akik nagyon jó csapatot alkotnak. A kedvencem a csapatból Tim és Veek lettek.

Peter Clines iszonyú jól kelti a feszültséget, néha nem is történt semmi félelmetes, mégis a ház, az események leírásával már borzolta az idegeimet, teljesen bele tudtam élni magam a történetbe.

A nagy csavar is érdekes volt számomra, bár naggggyon nem erre számítottam. Egy klasszik "valaki meghalt itt ezért visszajár kísérteni" sztorit vártam, és egy sokkal nagyobb, sokkal komplexebb, sokkal váratlanabb történetet kaptam. Aminek örülök, bár a másik változat is tetszett volna, akármennyire lerágott csont is. Ami még pluszpontot érdemel, hogy nem az utolsó fejezetben derült ki minden, hanem folyamatosan, apránként csepegtette felénk az író az információkat, a rejtély darabkái szépen építkeztek fel és ennek kifejezetten örültem. Szívesen olvasnék még ilyen könyveket.

Off: milyen menő már, hogy a 14-ről szóló bejegyzés 14-én jelenik meg? :D 

Kedvenc idézetek

– Olvastál egy könyvet? – kérdezte Veek. Őszintén meglepettnek tűnt.

Olyan vagy, mint egy szappanopera. Várnom kell egy hetet a folytatásra, vagy letölthető?

Imádlak meg minden, de megbaszhatod, oké?

Eszébe jutott egy régi vicc arról, hogy miben különbözik a nimfomán a kurvától. A nimfó mindenkivel lefekszik, míg a kurva mindenkivel, csak veled nem.

Harminc év alatt összesen huszonhat öngyilkosságot dokumentáltak ebben az épületben. Legalábbis én ennyit láttam. Mindegyik a tizenhatos lakásban történt.

Szereplők



INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Fumax
Oldalszám: 460

Megjelenés éve: 2016
Eredeti cím: 14
Kiadói sorozat: Fumax Thriller
Kedvenc szereplő: Tim, Veek
Utált szereplő: Debbie, Andrew
Kedvenc jelenet: Xela és Nate beszélgetése a tetőn

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Fumax Kiadó jóvoltából jöhetett létre

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése