Király Levente: Van egy kutyánk

Ez a könyv tele van kutyákkal. Nem is akármilyenekkel! Van például egy skót juhász, aki pulcsit horgol magának; egy yorkie, akinek a kedvence a meggy; no meg egy bernáthegyi, aki eladó egy hordóboltban. Talán ennyiből is kiderült, hogy Király Levente kötete nem tudományos igénnyel összeállított kutyahatározó, hanem remek humorral megírt versbe szedett kutyasoroló, amely kicsit és nagyot egyaránt szórakoztat. Az élményt Igor Lazin illusztrációi teszik teljessé.

Ez a könyv egyből felhívta magára a figyelmemet a rengeteg kutyussal a borítón. Tudtam, hogy óriási kutyabarátként nekem ezt el kell olvasnom. :) Rövid kis szösszenet, mesekönyv kicsiknek és nagyobbaknak, de nekem tetszett. Tetszettek az illusztrációk, nagyon autentikusak voltak. Tetszett a fajták diverzitása, hogy a jól ismert Bernáthegyitől a kevésbé ismert griffonig mindenféle kutyus megjelent a történetben - nem kifelejtve természetesen a magyar kutyafajtákat és a keverék kutyusokat! Le a kalappal Király Levente előtt. A rímek is édesek voltak, valamint felnőttfejjel is nagyon viccesek - egy valami nem tetszett csak, az a túlzott modernség: iPhone, szelfi, Skype, satöbbi... szerintem ezek nem gyerekkönyvbe valók. Bár lehet, hogy én vagyok leragadva túlságosan a boldog, technológiamentes gyermekkoromban, és a mai generációnak már erre van igénye. Mindenesetre ajánlom a könyvet a kutyabarátság kialakítására és a kutyafajták játékos tanulására, valamint kicsiknek és nagyoknak jó szórakozásra. :)

Kedvenc idézetek

Van egy kutyánk, Szafaládé, lába töpszli, füle csálé. Szőre loncsos, farka lompos, de nem lesz ő soha másé!Szégyent sose hozna rátok, okosabb, mint gondolnátok! Ugat, ha kell, almot nevel, s művtöriből diplomázott.

Shar peiünk, a Locsi, kedves, pacsit ad, és nagyon lelkes. M-es fejű, M-es testű, bőre viszont XXL-es.

INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Manó Könyvek
Megjelenés éve: 2016
Oldalszám:  45

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Manó Könyvek jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése