Agatha Christie: Fülemüle-villa / The Philomel Cottage





Tartalom: 

  • A tökéletes szobalány esete 
  • Baleset 
  • Gyümölcsöző vasárnap 
  • Fülemüle-villa






A Három vak egérben történt kisebb csalódásom után úgy döntöttem, adok Agatha Christie-nek még egy esélyt, viszont az egyre növekvő várólistám miatt csak egy rövidke, kétnyelvű novelláskötetet hoztam ki tőle a könyvtárból. A könyv a fentebb olvasható 4 novellát tartalmazza, ezekből hármat olvastam el:
  • A tökéletes szobalány esete: nagyon tetszett, csak szerintem egy kicsit túl elnyújtott volt. Viszont a végkifejletet álmomban sem találtam volna ki, nagyon izgalmasra sikerült.
★★★★★★★★★☆ (9/10)

  • Baleset: nem tetszett, egyáltalán nem. Nem szeretem az ilyen történeteket, amikor csak úgy belecsapnak a közepébe, és próbáld meg megérteni, mit akarnak tőled. Nekem nem sikerült.
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆ (0/10)

  • Gyümölcsöző vasárnap: ez is tetszett, de annyira nem, mint a szobalányos történet. Aranyos, kicsit groteszk de túlnyújtott volt szintén.
★★★★★★☆☆☆☆ (6/10)


Kedvenc idézetek

"„Men ought to know everything,” said Dorothy. „That's what they're for.”"

"– A hölgy ártatlan volt – maga mondta, nem? 
– Egy szóval sem mondtam, hogy ártatlan volt. Csupán azt mondtam, hogy felmentették. 
– Az egy és ugyanaz. 
– Nem mindig."

"Most of us have our faults."


Összességében: ★★★★★☆☆☆☆☆ (5/10)

3 megjegyzés:

  1. Estoy de acuerdo con su punto de vista de este artículo. Este es un buen artículo. Muy oportunamente nos ha dado mucha información útil. Gracias!

    Alquilar casa Barcelona

    VálaszTörlés
  2. I agree with your point of view of this article. This is a good article. Very timely given us so much useful information. Thank you!

    Barcelona holiday rental

    VálaszTörlés
  3. Je ai été surpris d'apprendre la même chose de votre blog --- je ai adoré. Je suis un grand fan de votre blog. Je suis tellement excitée par lecture du contenu de votre blog. Vraiment grand poste. Merci pour le partage.

    Golf Espagne

    VálaszTörlés