Mats Strandberg & Sara B. Elfgren - Tűz (Engelsfors-trilógia #2)



Az Engelsfors trilógia második kötete Vége a nyárnak és a kiválasztott hat lányt a gimnázium második osztálya várja. A szünidő szinte rettegésben telt el, és ők felkészültek a gonosz erők következő lépésére. Ám a veszedelem olyan irányból fenyegeti őket, ahonnan egyáltalán nem számítanak rá. Egyre nyilvánvalóbb, hogy valami nagyon nincs rendjén Engelsforsban. A múlt összefonódik a jelennel, az élő találkozik a holttal. A Kiválasztottak között még szorosabb lesz a kötelék, és a lányok megint rádöbbennek, hogy a rendkívüli képesség vagy a varázslat sem vigasztalja a boldogtalan szerelmeseket és nem gyógyítja meg az összetört szíveket… A svéd szerzőpáros fiatal felnőtteknek szóló trilógiájának első kötete, a Kör, óriási sikert aratott az egész világon, és nagy várakozás előzte meg a folytatást, melyben újabb sötét és misztikus fordulatok borzolják az olvasók idegeit.


Hű, hát...nem találok szavakat. Nagyon örülök neki, hogy belekezdtem az Engelsfors-trilógiába, nem bántam meg, és annak is örülök, hogy nem hagytam magam meggyőzni arról, hogy túl hosszú kötetek, ezért biztosan unalmasak lesznek.

A bejegyzés spoilereket tartalmazhat

Nagyon tetszett az egész történet, tele volt izgalmas dolgokkal. Ez a Pozitív Engelsforsos dolog végig gyanús volt számomra, ám teljesen más kimenetelre számítottam. Nem gondoltam, hogy pont egy "jelentéktelen" szereplő lesz a főgonosz, végig Helenáékra tippeltem.

Imádtam, hogy olyan jól össze van rakva minden a legapróbb részletig, mindennek megvan a jelentősége, még annak is, ha az egyik szereplő teszem azt véletlenül beveri a könyökét.

A kedvenc jelenetem a testcsere volt, nagyon izgalmas volt olvasni, hogy hogy alkalmazkodtak a lányok a körülményekhez.

A vége viszont teljesen letaglózott...Ida sosem volt a kedvenc szereplőim egyike, de nem ilyen sorsot érdemelt. Főleg most, mikor már kezdtek a lányok összekovácsolódni...

Afelett viszont nem tudok szemet hunyni, hogy milyen borzalmas munkát végzet ezzel a trilógiával a fordító és a szerkesztő...tele van le nem fordított, angol szavakkal, helyesírási hibákkal, értelmetlen mondatokkal, elírásokkal. Szomorú..

Remélem, a befejező kötet is hasonlóan izgalmas lesz.

Szereplők

Balról jobbra: Linnéa, Vanessa, Anna-Karin, (Rebecka) Minoo, Ida

Kedvenc idézetek

"Annyit dohányzik, hogy simán olajfúrásokat lehetne végezni a tüdején."

"– Fontos, hogy az igazat mondd – mondja Alexander. – Hajlandó vagy rá? 
– Igen. 
Minden hazugsága közül ez a legnagyobb."

"A jó csajoknak nincs szükségük észre ahhoz, hogy érvényesülni tudjanak az életben, így aztán az agyuk teljesen fejletlen marad."

"Amint valaki szexuális életet kezd élni, azon nyomban egy új problémákkal teli világ nyílik meg előtte. Szőrös vagy szőrtelen? Milyen sok szőr legyen vagy milyen kevés? Hol? Mozogjak? Mennyit? Mennyire keveset? Hogy nézek ki, amikor ezt csinálom? Normális, ha a fiú azt csinálja? Normális, ha ezt érzem? Túl gyakran csináljuk? Vagy túl keveset? Hallanak minket a szülei? 
És mintha mindezt nem lenne elég, ott vannak az életveszélyes fogamzásgátló szerek, az abortusztól való félelem és a nemi úton terjedő betegségek. 
Hogy a francba lehet élvezni a szexet, ha ennyi minden miatt kell nyugtalankodnunk?"


★★★★★★★★★★ (10/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése