C. C. Hunter: Born at Midnight - Született éjfélkor (Alkonyvölgy tábor #1)

Miután egy este Kylie Galen rossz partira, rossz emberek közé keveredik, örökre megváltozik az élete. Anyja Alkonyvölgybe küldi ‒ egy problémás tinédzserek számára szervezett nyári táborba ‒, ám megérkezése után alig néhány órán belül fájdalmasan világossá válik számára, hogy társai nem egyszerűen csak „problémásak”. Alkonyvölgyben vámpírok, vérfarkasok, alakváltók, boszorkányok és tündérek tanulják és gyakorolják, hogyan használhatják különleges képességeiket, hogyan tarthatják kordában bűverejüket, és hogyan élhetnek a normális világban. 
Kylie ugyan mindig másnak érezte magát kortársainál, de abban is biztos, hogy ezekhez a paranormális szörnyszülöttekhez sem tartozik. Vagy mégis? Ők váltig állítják, hogy Kylie közülük való, és nem véletlenül került a táborba. És mintha az élet nem lenne már így is épp eléggé bonyolult, belép a képbe Derek és Lucas is. Derek egy féltündér, aki eltökéli, hogy Kylie-t a barátnőjévé teszi, Lucas pedig egy oltárian szexi vérfarkas, akivel a lánynak titkos közös múltja van. A két fiú nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis mindketten rabul ejtik Kylie szívét. 
Bár Kylie-t mélyen összezavarja az egész helyzet, és semmiben sem biztos többé, egy dolog minden kétséget kizáróan kiderül számára: Alkonyvölgy pontosan az a hely, ahová tartozik.


Végre! Végre egy olyan könyv, ami a két kedvenc könyvsorozatom, a Harry Potter és a Hex Hall hangulatát idézi. Volt itt minden, ami kell egy jó kis paranormális YA könyvhöz: szörnyek, barátságok, rejtélyek, egy tábor és persze szerelmi háromszög, amit nem igazán kedvelek, de most még ezzel sem volt problémám, olyan jó volt ez a könyv.

Őszintén szólva ezt a könyvet majdnem egy éve olvastam, szóval annyira nem emlékszem pontosan minden részletre, ezért nem fogok ezekre kitérni az értékelésemben.

Nagyon imádtam a hangulatot, ami belengte a történetet. Ezt szerintem a bentlakásos hely, a tábor adta, ahogy a fentebb említett két sorozatban is a bentlakásos iskola, szerintem ezért asszociálok egyből erre a két sorozatra, ha a Született éjfélkor-ra gondolok.

Amit még meg kell említenem, az a humor, ami kiválóan fűszerezi a történetet és nagyon sok nevetésre ad okot.

Remélem, hogy a Könyvmolyképző megjelenteti a folytatásokat is, mert egyszerűen I-MÁD-TAM!!

Kedvenc idézetek

"– Ami könnyű, az nem szórakoztató. – Felsóhajtott. – Bármennyire is utálom beismerni, de ha a férfiak könnyen kiszámíthatók lennének, akkor valószínűleg közel sem volnának olyan érdekesek, mint amilyenek."

"– Nem akartam, hogy továbbra is úgy nézz rám, mint egy szörnyre. 
– Te nem vagy szörny – rázta a fejét Kylie. – Csak vámpír. 
– És egy vámpír a szemedben nem szörny? – kérdezte Della. 
– Nem, amikor látom, hogy te vagy az."

"Hát igen, férfiak. Velük az élet elviselhetetlen, nélkülük viszont boldogtalan."

"Kylie mindig azt hitte, hamarabb lesz hóesés a pokolban, mint hogy ő valaha is bármivel egyetértene, amit az anyja mond. De most, ebben a pillanatban azon gondolkodott, hogy vajon van-e az ördögöknek hólapátjuk."

"Annyira nem igazságos, hogy a fiúknak semmiféle divatirányzatot nem kell követniük ahhoz, hogy dögösen nézzenek ki."

★★★★★★★★★★ (10/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése