Ugrás a fő tartalomra

Agatha Christie: Fülemüle-villa / The Philomel Cottage

Tartalom: 

 • A tökéletes szobalány esete 
 • Baleset 
 • Gyümölcsöző vasárnap 
 • Fülemüle-villa


A Három vak egérben történt kisebb csalódásom után úgy döntöttem, adok Agatha Christie-nek még egy esélyt, viszont az egyre növekvő várólistám miatt csak egy rövidke, kétnyelvű novelláskötetet hoztam ki tőle a könyvtárból. A könyv a fentebb olvasható 4 novellát tartalmazza, ezekből hármat olvastam el:
 • A tökéletes szobalány esete: nagyon tetszett, csak szerintem egy kicsit túl elnyújtott volt. Viszont a végkifejletet álmomban sem találtam volna ki, nagyon izgalmasra sikerült.
★★★★★★★★★☆ (9/10)

 • Baleset: nem tetszett, egyáltalán nem. Nem szeretem az ilyen történeteket, amikor csak úgy belecsapnak a közepébe, és próbáld meg megérteni, mit akarnak tőled. Nekem nem sikerült.
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆ (0/10)

 • Gyümölcsöző vasárnap: ez is tetszett, de annyira nem, mint a szobalányos történet. Aranyos, kicsit groteszk de túlnyújtott volt szintén.
★★★★★★☆☆☆☆ (6/10)


Kedvenc idézetek

"„Men ought to know everything,” said Dorothy. „That's what they're for.”"

"– A hölgy ártatlan volt – maga mondta, nem? 
– Egy szóval sem mondtam, hogy ártatlan volt. Csupán azt mondtam, hogy felmentették. 
– Az egy és ugyanaz. 
– Nem mindig."

"Most of us have our faults."


Összességében: ★★★★★☆☆☆☆☆ (5/10)

Megjegyzések

 1. Estoy de acuerdo con su punto de vista de este artículo. Este es un buen artículo. Muy oportunamente nos ha dado mucha información útil. Gracias!

  Alquilar casa Barcelona

  VálaszTörlés
 2. I agree with your point of view of this article. This is a good article. Very timely given us so much useful information. Thank you!

  Barcelona holiday rental

  VálaszTörlés
 3. Je ai été surpris d'apprendre la même chose de votre blog --- je ai adoré. Je suis un grand fan de votre blog. Je suis tellement excitée par lecture du contenu de votre blog. Vraiment grand poste. Merci pour le partage.

  Golf Espagne

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése