Tahereh Mafi - Ne félts (Ne érints #3)


Egy napon majd… 
Egy napon majd szabad lehetek

Már semmi sem lesz olyan, mint volt. 
Omega Pont sorsa ismeretlen. Mindenki, akit Juliette ismert, valószínűleg halott. A háborúnak talán már azelőtt vége lett, hogy igazán elkezdődött volna. 
Juliette az egyetlen, aki a Regeneráció útjában áll. Tudja, ha ő életben marad, a Regeneráció nem élhet. 
Ám ahhoz, hogy legyőzze a Regenerációt és a férfit, aki kis híján megölte őt, Juliette-nek segítségre van szüksége valakitől, akiről sosem gondolta, hogy megbízhat benne. Warnertől. És miközben a közös ellenség legyőzésén munkálkodnak, Juliette rájön, hogy minden, amit tudni vélt – Warnerről, a saját képességeiről, sőt Adamről is –, téves volt.

Miután a trilógia első két részét gyors egymásutánban ledaráltam, és azóta eltelt egy kis idő, bevallom, bajban voltam, hogy hol is hagyta abba a történetet a második kötet. De aztán minden visszajött. :)

Hát ez a rész!! Ez valami fantasztikus volt! Sokszor nevettem, sírtam és néha tátott szájjal bámultam, annyira megleptek a fordulatok. Minden befejező kötetnek ilyen bombasztikusnak kellene lennie (kivéve a "függővéget"...azt nem szeretjük. De szerintem nagy potenciál van így egy következő kötetre, remélem Tahereh nem hagyja ennyiben. :))

Az értékelés innentől spoilereket tartalmazhat

Ezt a kötetet három szóval le tudnám írni: Aaron Warner Anderson... Az a pasi!! A trilógia elején még team Adam voltam, de ahogy Juliette elkezdett érzéseket táplálni Warner iránt, úgy kezdtem én is átpártolni hozzá. Tetszett, hogy az írónő rövidre vágta a szerelmi háromszöget Adam "elidegenítésével", személyiségének teljes kifacsarásával és rossz oldalának megvilágításával. Így elkerülte a szerelmi háromszögek agyzsibbasztó döntésképtelen monológjait.

Tetszett a formálódó csapat, és hogy mindannyian összefogtak egy jó ügy érdekében. Főleg Warner és James kapcsolatát imádtam.

Spoilerek vége

Ha még nem volt szerencsétek a Ne érints sorozathoz, nem tudjátok, mit hagytok ki. Mindenképp tegyetek vele egy próbát, megéri! :)

Szereplők

Kenji

Warner

Juliette


Adam

Kedvenc idézetek

"– Warner nem szokott késni. Nem jellemző rá a késés. 
– Ezt honnan tudod? – kérdez vissza Kenji. – Mennyi ideje ismered? Öt hónapja? És ennyiből azt hiszed, olyan jól ismered? Lehet, hogy egy titkos dzsesszklubban van, torkaszakadtából énekel, fényes mellényt visel, és úgy gondolja, nagyon klassz dolog kánkánt táncolni."

"Fejünk alatt a beton, az ég kárpitja fölöttünk. Mintha egy dézsa tintába estem volna."

"Ebben a világban három állapot van: vagy élsz, vagy meg fogsz halni vagy már halott vagy."

"– Mindegy. 
– Ne mondd nekem azt, hogy mindegy… 
– Mindegy – ismétlem. 
– Ó, szentséges ég! – szól Kenji csak úgy, a levegőbe. – Azt hiszem, ez a lány azt akarja, hogy jól seggbe rúgják!"

INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Gabo
Megjelenés éve: 2015
Oldalszám: 338
Eredeti cím: Ignite me

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Gabo Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése