Kathy Reichs - Csupasz csontok (Temperance Brennan #6)

Tempe Brennan halottakkal dolgozik, de az élőkért.

Aki ismeri Tempe Brennant, az jól tudja: igazi munkamániás. Most végre vakációzni készül Ryannel, a tengerkék szemű nyomozóhadnaggyal, akivel oly sok bűnügyet oldottak már meg együtt. A nyaralás szokás szerint mégsem akar összejönni. Minden egy ártatlan pikniken kezdődik, ahol Boyd, Tempe exférjének hű ebe, aki egyre nagyobb szakértelemmel túr ki maradványokat a föld alól, rejtélyes medvecsontokra bukkan. Ez önmagában még nem lenne baj, de sajnos emberi kéztőcsontok is kerültek melléjük a szemeteszsákba…

És ahol egy bűnügy van, akad több is. Sziklafalnak csapódik, és lezuhan egy Cessna, pilótája és utasa megég. Kik ők, és milyen sötét titkokat rejtenek a maradványaik? A szálak egyre jobban összekuszálódnak. Tempet azonban nem olyan fából faragták, hogy egy kis nehézség visszariasztaná. Nem ijeszti el a nyomába szegődő, titokzatos Kaszás sem. Pedig lenne oka félelemre, hiszen a Kaszás nemcsak az ő, hanem a lánya életét is fenyegeti…

Az izgalmas nyomozás mellett mindeközben egy párkapcsolat kibontakozásának is tanúi lehetünk ebben a sodró tempójú, bravúrosan szerkesztett regényben. Elegánsan, sallangmentesen, egyedi humorral fűszerezve, ahogyan csak Kathy Reichs tudja.


Először is elismerésemet kell kifejeznem a Fumax Kiadó felé ezért a (és az összes többi Kathy Reichs kötetre jellemző) csodás borítóért, tényleg nagyon gyönyörű. :)

Már a regény felütése előrevetítette, hogy itt bizony nem fogunk unatkozni, Kathy ezzel az egy mondattal belopta magát a szívembe:
Miközben eltakarítottam a halott újszülött maradványait, a pasas, akit később megöltem, épp Charlotte felé repesztett a kocsiján.
És igen, imádtam! Megint csak egy jól megszokott Kathy Reichs minőség, pörgős, letehetetlen és izgalmakban bővelkedő. Kihagyhatatlan.

Kedvenc idézetek

"– Az idegeimre megy, Brennan! 
– Nincs egyedül a véleményével."

"Úgy éreztem a szemgolyóm a frontális agylebenyemet célozza meg."

"Boyd elheveredett a strandszékem árnyékában. Ryan visszatért Terry Pratchetthez. én meg az E magazinhoz."

"– Az anyám egy zsaruval hetyeg! 
– Katy! 
– Robert Downey Jr. tehetségtelen kezdő hozzá képest – szólt oda valakinek a háttérben."


INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Fumax
Oldalszám: 350
Megjelenés éve: 2014
Eredeti cím: Bare bones

★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Fumax Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése