Illés Andrea - Királylányos könyv



Melyik kislányt ne érdekelnék a királynők? Ki ne öltözött volna hercegkisasszonynak a farsangon, vagy álmodozott volna fényes esküvőről? A nagyobbacska lányoknak, kamaszoknak szóló kötet a történelem valós és „legendás” királylányait mutatja be. A mezopotámiai, egyiptomi, itáliai, indiai, japán vagy épp az amerikai civilizációba repít, miközben szórakoztatva tanít a kultúra színességéről, a divat világáról, a szépítkezés mesterségéről… és a szerelemről. A történelem varázslatos „kifutóján” tíz pompás uralkodónő vonul fel: Szemiramisz babiloni királyné; Nofretete egyiptomi fáraónő; Dzsangu japán császárnő; Theodelinda longobárd királyné; Árpád-házi Szent Erzsébet; Börte, Dzsingisz kán főfelesége; I. Erzsébet angol királynő; Mahat Mahal, India legszeretettebb asszonya; Pokahontasz indián hercegnő; és az imádott Sisi, minden idők legszebb királynéja.


Mivel kiskorom óta imádom a hercegnőket, tudtam, hogy ez a könyv nekem való. És imádtam.

Kezdjük az elején: a borító maga már mesés, és a könyv további oldalain található illusztrációk miatt hatalmas dicséret illeti Horváth Ildit, egyszerűen fantasztikusak ezek a rajzok.

Tetszett, hogy a világ legkülönbözőbb tájáról származó hercegnőket mutat be a könyv, ismerteket, és kevésbé ismerteket is. Mindenféle kultúrát ismertet, ezzel nagyon színes kulturális hátteret biztosítva az ifjú olvasónak.

Az is nagyon jó ötlet szerintem, hogy minden hercegnő történetéhez tartozik egy-két ismeretterjesztő történet is, például olvashatunk a gésákról vagy a hálaadás eredetéről. A gyönyörű rajzokkal és képekkel teletűzdelt történetekkel a gyermekek játszva, szórakozva tanulhatnak, ezért nagyon ajánlom ezt a könyvet.



INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Scolar
Megjelenés: 2015
Oldalszám: 64
Illusztrációk: Horváth Ildi


★★★★★★★★★★ (10/10)


A bejegyzés a Scolar Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése