Becca Prior - A tanítvány 2. (A tanítvány #2)



Küzdelem és remény. 

Néha olyan döntések elé állít az élet, ahol csak vesztes lehetsz. 
Ha gyáva vagy, elveszíthetsz valakit, aki mindennél többet jelent számodra. 
Vagy küzdhetsz… 
Küzdhetsz a világ ellen, a nehezebb utat választva… 
A harcot egyedül vívod, társad csupán a remény. 
A remény, ami mindig elkísér, bármit is sodorjon eléd az élet. 
Bíznod kell és szeretni… 
Mert élni csak szeretve érdemes. 
Vannak szerelmek, amik az égben köttetnek, és bármennyire szeretnéd elhitetni magaddal, hogy minden a te döntéseden múlik, az élet megtanít rá, hogy vannak kivételek. 
Lewis és Harry története folytatódik…



Az értékelés enyhén spoileres lehet

Hiába ebben az évben már több, 400 oldalnál vastagabb könyvet olvastam, még mindig megrémülök az ilyen terjedelmes olvasmányoktól. És hiába olvastam (és imádtam!) a Tanítvány első részét, mégis kerülgettem-kerülgettem, aztán egy éjszaka alatt végig is olvastam. Nem tudtam letenni.

Ha az első rész tetszett, és kedvenc lett, akkor erre már nem is tudok milyen jelzőt kitalálni, mert klasszisokkal jobb volt, mint az elődje.

Örülök neki, hogy nem húzódott sokáig a "szenvedés", viszonylag hamar kiderült a szerelmesek sorsa, és nem a regény utolsó fejezetében találkoztak újra, ami nagyon nagy ballépés lett volna az írónő részéről. Annak is örülök, hogy nem vetette be az ilyenkor szokásos klisét, miszerint a két megbántott fél más karjában keres vigaszt, mert az elrontotta volna a kapcsolat tisztaságát. Szóval mondhatjuk, hogy tökéletesen alakult a történet.

A mellékszereplők nagyon hangsúlyosak lettek ebben a részben, aminek örülök, mert így érződött, hogy mennyire támogatják Harryéket a barátaik. A kedvenc szereplőim ebben a részben Frank és Teddy lettek.



Tetszett, hogy gyors léptékben halad a cselekmény, és hogy végre nem copy-paste volt a váltott szemszög, hanem ténylegesen a két elbeszélésből tevődött össze a történet.

Csak két apróság nem tetszett benne, de ezek inkább lektorálási és szerkesztési hibák voltak, ezért nem is rovom fel őket a történetnek:

  • a nyelvi választékosság hiánya: általában a szóismétlések nem tűnnek fel, de amikor konkrét kifejezések, egyedi kifejezések ismétlődnek, az egy idő után szemet szúr, és a kezdeti tetszésből szorgos szemforgatást vált ki. A két kifejezés pedig a fekete szépfiú és hogy belefullad az italába. Az utolsó nagyon tetszett az első olvasásra, de mikor már minden második fejezetben ezt olvastam, az ellenkező hatást keltette bennem.
  • ATLANTA NEM KANADÁBAN VAN


A vége nagyon meglepett, de örülök, hogy happy end-del ért véget. Alig várom már, hogy a kezemben tartsam a folytatást.

Kapcsolódó linkek:



Szereplők

Harry Miles

Lewis Tomlinson

Teddy Tomlinson

Nasir

Nick

Leeroy


Bonnie

Frank Miles

Grace


Kedvenc idézetek

"Könnyebb magadra tetováltatni a vallásodat, vagy, hogy milyen drukker vagy, és büszkén viselni, mint azt, hogy meleg vagy."

"Akik tankönyveket írnak, azoknak nincsenek gyerekeik? Vagy tovább megyek: agyuk sincs? Mert amilyen száraz, biflázni való, érthetetlen szövegekkel töltik meg a könyveket, persze, hogy utálják a gyerekek."

"A nők okosabbak, mint amit mutatnak magukról."

"Melegnek lenni nem egy leányálom. De nem te döntöd el, kibe leszel szerelmes, és az érzés elsodor, akárhogy is kapálózol."



INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Newkids
Oldalszám: 528
Megjelenés éve: 2015
Sorozat: A tanítvány

★★★★★★★★★★ (10/10)



A bejegyzés a Newkids Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése