Epic Reads Tag



1. Melyik írót/könyvszereplőt hívnád meg teára legszívesebben?

Itt most megint áthágom a booktagek íratlan szabályait, és egyből mindkét kategóriából választok. Legszívesebben az író F. Scott Fitzgeraldot (A nagy Gatsby, Benjamin Button különös élete) és Leonard Peacock-ot Matthew Quick könyvéből hívnám meg. :)


2. Melyik az a könyv, aminél azt kívánod, az író bárcsak írt volna/írna egy előzménynovellát?

Harry Potter!! Szívesen elolvasnám Piton, Hermione, Sirius, Voldemort, Bellatrix, Dumbledore, és a többiek történetét. :)


3. Melyik két szereplő (nem ugyanabból a könyvből!) illene össze a leginkább szerinted?

Jaj, ezekben soha nem voltam jó, mert ha elkezdek egy könyvben két embert shippelni, akkor onnantól kezdve nem tudom az adott szereplőket mással elképzelni... (15 perc gondolkodás után): Legyen Samm (Dan Wells - Partials - Részben ember) és Cinder (Marissa Meyer - Cinder)


4. Ha összefutnál a kedvenc íróddal a metrón, és csak egy mondatot mondhatnál neki, ki lenne az, és mit mondanál?

A. O. Esther lenne az, és annyit mondanék neki: Könyörgöm soha ne hagyd abba az írást! :)


5. Melyik könyv hatására kezdtél el aktívan olvasni, és miért?

Hát, tetszik-nem tetszik, ez A Szürke Ötven Árnyalata volt. :D És azért, mert ekkor döbbentem rá, hogy vannak könyvek a kötelező, száraz, unalmas történeteken túl is. Életem legjobb döntése volt, hogy belekezdtem az olvasásába.


6.  Incendio! A könyvespolcod épp lángra kapott! Melyik az az egy könyv, amit kimentenél?


Nem tudom!! Ez nagyon kegyetlen kérdés :( De mivel végülis minden könyv pótolható, E. Uszpenszkijtől a Krokodil Klubot menteném ki, mert ehhez szoros családi kötelékek fűznek.


7. Melyik disztópiás világban élnél, ha választanod kéne? Miért?

Hmm, a Párválasztó világa elég tetszetős, mert végül is, ha úgy vesszük, ott nem sok veszély fenyegeti az embereket és hiába van diszkrimináció, legalább nem gyilkolják őket halomra, mint Az Éhezők Viadalában, nem kerülnek kitörölt emlékekkel egy Tisztásra, mint az Útvesztőben, nem hal meg minden gyermekük, mint a Részlegesekben, nem a föld alatt élnek, mint a Razorland trilógiában, nincsenek állandó életveszélyben, mint a Szabadulásban, nem kell örökre búcsút inteniük a családjuknak, és rettegniük, ha csak egy kicsit különböznek, mint a Beavatottban, nem fenyegeti őket egy Föld-Hold háború, mint a Holdbéli Krónikákban és nem irtják ki az ufók őket, mint Az ötödik hullámban - szóval aha, a Párválasztó világa egy leányálom disztópiás berkekben.


8. Melyik a leg"epicebb" olvasmányod eddig?

Nem tudok egyet választani ilyenkor, és kész! :) De most a hatása alatt vagyok, szóval legyen a Méregtan Maria V. Snydertől.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése