Peter Grimsdale - Battlefield 4: A háború küszöbén



Lazlo Kovic, a CIA beépített sanghaji ügynöke, egy balul sikerült kommandós-akciót követően mind a saját felettesei, mind a kínai Állambiztonsági Minisztérium első számú bűnbakjává válik.

Ha mindez még nem lenne elég, egy, a Mao-korszak előtti időkből származó, rettegett titkos kínai bűnszövetkezet is vadászni kezd rá. Ezalatt az egész város, a háttérből manipulált, egyre jobban eszkalálódó Amerika-ellenes hangulattól forrong, amely akár a két ország közötti háborúhoz is vezethet.

Kovic a bőrét mentve önállósítja magát, és kínai alvilági kapcsolatait felhasználva próbálja kideríteni, kik és milyen érdekektől vezérelve mozgatják a szálakat.



Nemrégiben olvastam a Battlefield 3-at, ami nagyon elnyerte a tetszésemet, így nem volt kérdés, hogy a 4-et is elolvasom.
Bár a két könyv ugyanazon játékon alapul, mégis különböznek egymástól egy kicsit. Míg a BF3 inkább Oroszországra, a BF4 Kínára specializálódik, és nagyon jól tudja érzékeltetni az ország hangulatát. A Battlefield4 megvásárlásával egy újabb, izgalmas könyvre tehetünk szert.

Míg a BF3-at Peter Grimsdale és Andy McNab együtt írták (igaz, McNab csak társszerzőként volt jelent), addig az új kötet egyedül Grimsdale munkája. Érzékelhető a változás, és igazából nekem jobban átjött ez a könyv, mint az előző, mert itt kevesebb hangsúlyt kap az öldöklés és többet krimibe-illő nyomozás.

«««««««««« (10/10)
_________________________
Kiadó: Fumax
Eredeti cím: Battlefield 4: Countdown to war
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 344

A bejegyzés a Fumax Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése