Andy McNab, Peter Grimsdale - Battlefield 3: Az orosz

Ha visszafogta volna magát, még mindig a Szpecnaznál szolgálhatna. Civilizált, hivatali körülmények között, hálából a sokévnyi kitartásért és kegyetlenkedésért – talán még embersége egy részét is visszanyerhette volna. 
De Gyima sosem fogja vissza magát…

Szpecnaz. A név, amely félelmet kelt Orosz Anyácska ellenségeinek szívében. De maradt még bármi, amiért érdemes harcolni a rohamosan hanyatló országban? Gyima Majakovszkij, az elit különítmény egykori, nagyra becsült tagja már rég nem kér ebből.

Amikor Teheránban egy kétes múltú helyi dezertőr hatalmat szerez, a Kreml fejesei Gyimát választják a bevetés lebonyolítására: a célszemély tulajdonában van valami, amit a politikai döntéshozók bármi áron vissza akarnak kapni. Biztosra mennek, és nem tűrnek ellentmondást.

A Szpecnaz korábbi legendájának nem marad választása: csapatot toboroz a létező legkeményebb kiképzésben részesült és harctéren edződött katonák közül, hogy végrehajtsák feladatukat a világ legforrongóbb övezetében. Persze, ez nem maradhat rejtve a mindent látó amerikai kémműholdak elől…

Az orosz kommandó feltűnése újabb probléma Henry „Black” Blackburn őrmester számára, akit osztagával eredetileg egy elveszett egység felkutatására küldtek át az iráni határon. Keresniük sem kell a bajt, az hamar rájuk talál.

Ahogy az iráni helyzet fokozódik, Gyima és Black kénytelen lesz minden eddigi meggyőződését átértékelni, miközben maguk és bajtársaik túléléséért, a becsületükért és sok millió ember életéért küzdenek.

A regény hitelességét az egykori SAS-hősből sikerkönyvíróvá avanzsált Andy McNab garantálja, aki most is beleadott apait-anyait.
~
Tudni kell rólam, hogy nem vagyok oda az olyan könyvekért, amikben túlságosan idegen hangzású nevek és helyszínek vannak, azonban egyre inkább kezdek pozitív irányba fejlődni. :) Ettől a könyvtől is féltem kicsit, pont emiatt, illetve azért, mert nem vagyok egy nagy gamer, mégis nagyon élveztem Gyima történetét.

A könyv tipikusan azok közé a könyvek közé sorolható, amelyek a "jó adaptációk" táborát erősítik, mivel a könyv elolvasása után kipróbáltam a játékot is (én!! hihetetlen, nem? :D).

A szereplőket nagyon megkedveltem és tipikusan olyan szereplők, akik mindig minden kalandban benne vannak és lehet izgulni értük. Az eleje is tetszett, de körülbelül a könyv felétől, a fordulóponttól kezdett igazán izgalmassá válni és felfokozódni a hangulat, ennek is köszönhető, hogy nem is tudtam letenni, míg a végére nem érek.


A drámai fordulatok és izgalmas akciójelenetek mellett nem nélkülözi a könyv a humort sem, ami szerintem még jobbá teszi az egész történetet. Bátran ajánlom bárkinek, annak is, aki még nem játszott a BF3-mal és annak is, aki már igen, mert mindkét típusú embernek tud újat nyújtani a könyv.

«««««««««« (10/10)
_____________________________
Eredeti cím: Battlefield 3: The Russian
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 352 oldal
Kiadó: Fumax

A bejegyzés a Fumax Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése