James Swallow - Deus Ex: Ikarosz-hatás


Vajon többé válik-e az ember a korlátlan testmódosításoktól? Megéri lecserélni szerveinket emberfeletti képességeket biztosító bioaugmentációkra?


2027-ben, a káosz és az összeesküvés között őrlődő világban Anna Kelso, a felfüggesztett titkos ügynök és Ben Saxon zsoldos, az SAS volt tisztjének magánnyomozása akaratukon kívül keresztezi a világtörténelem legerősebb és legveszedelmesebb szervezetének útját. Életveszélyes kutatás kezdődik Moszkvától Londonig, Washingtontól Genfig a minden képzeletet felülmúlóan sötét igazság nyomában, amelynek felderítését minden elképzelhető és elképzelhetetlen eszközzel igyekeznek meggátolni a világ valódi urai.

A kultikus Deus Ex videojátékok világában játszódó, önállóan élvezhető regény.
~
Na ez már egy olyan játékról szól, amit ismerek! Nem egy olyan este volt, mikor órákon keresztül a Deus Ex-szel játszottunk a xboxon, így mikor megláttam, hogy könyvadaptáció készület belőle, rögtön tudtam, hogy nekem ez kell. És nem csalódtam. :)


Alapvetően teljesen rendben van a könyv, nagyon izgalmas és tetszett, hogy rengeteg harcjelent mellett egy kis romantika is belekeveredett a cselekménybe, viszont egy valamit sajnálok, hogy kevés szó esett benne a testmódosításokról, pedig nagyon izgalmas és ígéretes téma. De nem baj, mert ha ezt nem nézzük, egy kiváló cyberpunk regényt kaptunk, az egyik legkiválóbbat a fajtából.

Ami még tetszett, az az összeesküvés-elméletek, és a harci jelenetek, szinte úgy olvastam végig a könyvet, hogy elrepült az idő, nagyon olvastatja magát.


««««««««« (9/10)
_______________________
Kiadó: Fumax
Eredeti cím: Deus Ex - Icarus-Effect
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 310

A bejegyzés a Fumax Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése