Charles Gilman: A vipera nővérek (Titkok a Lovecraft suliból #2)

Robert Arthur nem sokáig élheti az átlagos hetedikes diákok életét. A Lovecraft iskola közössége továbbra sincs biztonságban, hiszen Robert és barátai még nem győzték le a szálakat mozgató Crawford Tillinghastot. Pedig a szörnyek serege egyre nő. Ráadásul a Price nővérek is furcsán kezdenek viselkedni, amióta rejtélyes eltűnésük után visszatértek. A Halloween party a legjobb alkalom az akcióra, hiszen a zombik, vámpírok és szörnyetegek forgatagában senkinek nem tűnik fel, ha valaki nem jelmezt visel. Lehet, hogy a tanárok sem azok, akiknek látszanak? Robert és barátai szerencsére ismét előállnak egy jó ötlettel…


A szívemhez nőtt ez a kis könyvsorozat, Robert, Karina és Glenn kalandjait mindig szívesen olvasom, mert kicsit a Harry Potterhez tudnám hasonlítani a sztorit, ami nálam pluszpont, és a könyvek rövidsége miatt gyorsan olvasható, de mégis eseménydús a történet.

Ebben a részben tovább bonyolódik a történet, és a gyerekek ismét visszatérnek a Tillinghast-házba. Tetszik, hogy két részre tudnám bontani a könyvet: egyrészt ott van ez a mindenféle lényekkel és szörnyekkel teli, varázslatos és félelmetes világ, másrészt pedig egy iskolai cselekményszál is, ami érthetően, és burkolt tanulságokkal mutatja be a fiatalok rögös útjait az iskolában. Szó esik az esélyegyenlőségről, hogy ne a kinézet alapján ítéljünk, hogy a jó elnyeri a jutalmát és hogy semmi sem lehetetlen. Szóval ez mindenképp pozitív, és a gyerekeket anélkül tanítja, hogy észrevennék. A cselekmény pedig nagyon izgalmas, nagyon színes, és mivel elég rövid a könyv, ezért nem unatkozunk sohasem.

A kedvenc jelenetem a Halloween-i bál volt, a kedvenc szereplőm pedig Mrs. Arthur és Ms. Lavinia. A végén pedig egy akkora csattanó volt, amire álmomban sem gondoltam volna, de nagyon jó ötlet és nagyon kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle. Alig várom, hogy olvashassam a folytatást. :)

Szereplők


Kedvenc idézetek

– Az olyanok, mint én, sosem lesznek diákelnökök. – Ezt hogy érted? Howard a lábára mutatott. – Franklin Roosevelt volt az utolsó, akinek sikerült. Tolószékben ült, de a szavazók mégis az Egyesült Államok elnökévé választották. De az még a tévé és az internet előtt volt. Manapság minden a külsőségekről szól.

– Erős vagy! Glenn hangosan nevetni kezdett. – Látta már az izmait? Akár a csirkelábak! A nagyanyám is erősebb nála.

A ceruzákon felirat is volt: HA OKOS, FELELŐS VEZETŐT AKARSZ, SZAVAZZ HOWARD MER. – Howard Mer? – kérdezte Robert. – Csak ötven betű fért el rajta – mondta sóhajtva Howard. – Amikor megrendeltem őket, nem mondták.

Információk:
Kiadó: Ventus Libro / Kossuth
Oldalszám: 176
Megjelenés éve: 2015
Eredeti cím: The Slither Sisters
A sorozat következő része: Törtető kártevők

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Ventus Libro kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése