Aziz Ansari: Modern románc

Elgondolkodtató, ​​vicces és mélyre ható utazás a modern kapcsolatok szépségei és buktatói között Amerika egyik legfelkapottabb humoristájától. Egyszer mindenki nekiveselkedik, hogy megtalálja az igaz szerelmet. Emberekkel ismerkedünk, randizunk, kapcsolatokat kezdeményezünk mindezt abban a reményben, hogy találkozunk valakivel, aki megérinti a lelkünket. Ez most bevett dolog, de elképesztő mértékben különbözik attól, ahogy az emberek alig pár évtizeddel korábban éltek. Az új technológiáknak hála döbbenetesen egyszerű kapcsolatba lépni, és válogatni a lehetőségek között. Akkor mégis miért ennyire frusztrált mindenki? A problémák egy része saját korunk terméke. De a szerelmi életünk változásai mégsem írhatók egyedül a technológia számlájára, ugyanis rövid idő alatt a párválasztás teljes kultúrája végleg megváltozott. Ma az emberek idősebben házasodnak, mint valaha, és éveket töltenek életükből a Nagy Ő utáni kutatással.


Hál'istennek már 14 éves korom óta párkapcsolatban élek, ezért valószínűleg nem leszek rákényszerítve, hogy a mai modern eszközöket (Tinder, Facebook, randioldalak, miegymás) igénybe véve társat keressek. Mert őszintén belegondolva elég félelmetes a mai társkereső világ - mindenki online kergeti azt, akinek sok pénze, jó teste, szép kocsija van, és nem veszik észre azokat, akik belső értékekkel is bírnak. Nem csodálom, hogy Aziz Ansari-t megihlette ez a dolog, és azt kell mondanom, hogy a Fumax Gemini remek könyvvel indította pályafutását.

Elsőnek a borító hívta fel magára a figyelmemet még a külföldi megjelenésekor - nagyon minimalista, de vicces és ötletes. És hát az ilyen könyveknek egyáltalán nem én vagyok a célközönsége, mégis nagyon élveztem. Mert olyan dolgokat tálal humoros megközelítésben, amikkel többé-kevésbé mindenki együtt tud érezni és mindenki le tudja vetíteni a saját szerelmi életére.


Ami külön tetszett, az a könyv belső igényessége: nagyon jó a tipográfia és a kis kiegészítő képek, diagramok, ábrák - imádtam ezeket. És hát persze a néha sírva röhögős humor, ami átszövi az egész történetet, egy könnyen emészthető élt adva az amúgy esetleg száraz témának. Ajánlom mindenkinek, aki társat keres, és azoknak is, akik nem, de kíváncsiak egy kicsit tudományos, kicsit komoly, nagyon vicces és érdekes információkkal teli könyvre.

Kedvenc idézetek

- Jó a melled - De hát konkrétan egyik képemen sem látszik, nem értem - Feltételezem, hogy jó
Amint kimondtam a „szövcsi”-t, azonnal egyértelmű volt, hogy bár a Chichago Theatre-ben 3600-an ülünk, ezzel a fickóval akkor sem feküdne le senki közülünk, ha ő lenne az utolsó ember a bolygón. Valamilyen okból kifolyólag a „szövcsi”-t egységesen mindnyájan undorítónak találtuk. Akár ezt is írhatta volna: "Amúgy valami gusztustalan szuperfejlett nemi betegségtől csöpög a pöcsöm! Haha :-) De most egyébként komolyan csöpög.
A templomi ismerkedés pedig ugyanúgy járt, mint a Spice Girls: tudjuk, mi volt az, csak ma már nincs.

INFORMÁCIÓK
Kiadó: Fumax Gemini
Oldalszám: 270
Megjelenés éve: 2016
Eredeti cím: Modern Romance

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Fumax Gemini jóvoltából jöhetett létre 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése