Charles Gilman: Démon tanár úr (Titkok a Lovecraft suliból #1)

Robert Arthur egy valamit már az első tanítási napon megtapasztal új iskolájában: semmi sem lehetetlen. Magányos, félénk fiúként lép be a Lovecraft általános iskola hetedik osztályába, de rövidesen kiderül, hogy a mindennapi események mellett, egy másik dimenzióban különös dolgok történnek. A két világ közötti kapukon véletlenül is át lehet jutni, de vissza már nem könnyű az út. Az emberek lelkét csapdába ejtő és testüket használó szörnyek az iskola elfoglalására készülnek. Robert maga sem hiszi, hogy képes szembeszállni velük, de szerencsére egy kétfejű patkányban, egy barátságos szellemben és egy korábbi ellenségében segítőkre lel.

Ez a könyv szinte csalogatja az embert már a borítójával is, és azt suttogja, hogy gyere, olvass el. Hiszen így az interneten nem annyira, de élőben nagyon szemet kápráztató a borító - és hé, láttatok már olyan borítót, amin forgatás hatására mozog a kép, és egyszer egy kedves tanárbácsit, másszor meg egy gonosz ördögöt látunk? Én még nem. :)

A kötet rövidsége miatt egy kellemes kis délutáni pihenés alkalmával olvastam el, és inkább a fiatalabb célközönségnek szóló történetként nem vártam tőle túl sokat, de kellemesen csalódtam, mert nagyon szórakoztató volt.

A szereplőket gyorsan sikerült megkedvelnem, a kedvenceim Karina és Mr. Loomis lettek. De ettől függetlenül az összes szereplő nagyon aranyos volt. Tetszett, hogy állást foglal a bullying ellen, és azt sugallja a gyerekeknek, hogy a bántalmazók megfizetnek a tetteikért, nagyon pozitív üzenet. A cselekményről beszélnem túl spoilres lenne, de tele volt izgalmakkal és már nagyon várom, mit tartogat a következő rész.

Kedvenc idézetek

A fickó pont úgy néz ki, mint aki stréber volt. Bár gondolom 1983-ban mindenki így nézett ki.

Jobban szeretem az igazi könyveket, amiket lapozni is lehet. Ha engem kérdeztek, az a legcsodálatosabb érzés a világon.

Szereplők


INFORMÁCIÓK
Kiadó: Ventus Libro
Megjelenés éve: 2015
Oldalszám: 176
Eredeti cím: Professor Gargoyle
★★★★★★★★★★ (10/10)
A bejegyzés a Ventus Libro kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése