Soman Chainani - Jók és rosszak iskolája (Jók és rosszak iskolája #1)


Sophie és Agatha jó barátnők; a következő tanévben felfedezik, hová kerül minden eltűnt gyerek: a Jók és Rosszak Iskolájába, ahol egyszerű fiúkból és lányokból tündérmesehősöket és gazembereket képeznek. Gavaldon legszebb lánya, Sophie egész eddigi életében titkon arról ábrándozott, hogy elrabolják, és elviszik egy elvarázsolt világba. Rózsaszín ruhákban, fess topánkákban jár. Rajong a jó cselekedetekért, ezért egészen biztos abban, hogy nagyon jó jegyeket kapna a Jók Tagozatán, és dicséretes mesekönyv-hercegnő bizonyítványa lehetne. Agatha viszont mindig formátlan, fekete hacukákban jár, gonosz macskája van, és szinte mindenkit utál, ezért természetesnek látszik, hogy ő a Rosszak Tagozatára kerül.

Amikor azonban a két lány a Végtelen Erdőbe kerül, azt tapasztalják, hogy sorsuk a remélttel éppen ellentétesen alakul, és hamar rájönnek, hogy egy tündérmeséből a leggyorsabb kivezető út az, ha… végigélik.


Nos...egy kicsit féltem ettől a könyvtől. A borító alapján valamilyen mangának képzeltem, és a fülszöveg alapján sem vettem volna kézbe magamtól, de aztán mégis sikerült. És nem bántam meg.

Tetszett, hogy két barátnőről szól a regény, hiszen kiskoromban én is sokat álmodtam arról, hogy a legjobb barátnőmmel egy különleges kalandra indulunk. Ez a könyv egy kicsit visszarepített a gyermekkoromba, amiért nagyon hálás vagyok Chainani-nak.

A cselekmény végig nagyon feszes és pörgő tempójú volt, sosem tudhattuk, mi fog történni és soha nem volt egy unalmas perc sem. Szerintem ez a fajta pörgősség kell ahhoz, hogy az olvasó kézbe vegyen és élvezettel olvasson egy ilyen vastag könyvet. Sajnos én olyan olvasó vagyok, hogyha egy hosszú könyv az elején nem fog meg, akkor ott hagyom. Nos, itt nem volt ilyenről szó sem.

Ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit újra akarja élni a gyermeki fantáziáit, ki akar szakadni a hétköznapi, szürke valóságból, és aki kíváncsi egy szuper kis történetre!

Főszereplők

Sophie

Agatha

Kedvenc idézetek

"A Meseíróversenyre olyan mesét írtál, amiben Hófehérkét felzabálták a keselyűk, és Hamupipőke belefojtotta magát egy kád vízbe."

"Akármilyen kegyetlenek is a gyerekek egymással, semmi nem készítheti fel őket arra, hogy milyen kegyetlenek lehetnek a történeteik."

"Hercegnő és Könyvfaló – jegyezte meg Hester. – A két legrosszabb, ami az ember csak lehet."


INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Twister Media
Oldalszám: 584
Megjelenés éve: 2015
Eredeti cím: The School for Good and Evil


★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Twister Media jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése