Kathy Reichs - Hétfő csont nélkül (Temperance Brennan #7)

Egy montreali pizzéria pincéjéből három fiatal lány csontváza kerül elő. Tempe Brennan megoldatlan gyilkosságokat sejt, miközben a sekély sírhantba temetett maradványokat vizsgálja, annak ellenére, hogy a jó állapotú csontok csak kevés használható nyomot szolgáltatnak.

Tempe-nek nem csupán a gyilkossági csoport egy prominens tagjának makacsságával kell megküzdenie, aki szerint a csontok már évszázadok óta itt hányódnak, hanem az égszínkék szemű Andrew Ryan nyomozóval folytatott viszonyával is, amely kényes fordulóponthoz érkezett.

Amikor azonban a radiokarbon vizsgálat igazolja Tempe megérzését, hogy a holttestek mellett heverő rejtélyes antik gombok ellenére a gyilkosságok a közelmúltban történtek, az antropológusnőnek még azelőtt meg kell találnia a gyilkost, hogy az újra lesújthatna. Maga Tempe és elrontott házassága elől hozzá menekülő régi barátnője is céltáblává válik.

Kathy Reichs, a helyszínelős thrillerek királynője ezúttal sem okoz csalódást olvasóinak ezzel a feszült, tragikus fordulatoktól sem mentes regénnyel, amelyet szokás szerint egyedi humorával fűszerez.


Szerintem a Temperance Brennan sorozatból ez az eddigi kedvenc könyvem. Az események eléggé pörögtek, tetszett az alapsztori is, már a fülszövegben felfigyeltem rá.

Nagyon tetszett, hogy egy percre sem lassított a történet, nem untatta az olvasót, és tényleg olyan volt, mintha egy Dr. Csont rész peregne a fejemben.

Hálistennek ebben a kötetben nem volt túl hangsúlyos a Tempe-Andrew szál, inkább a bűncselekményre koncentrálódott a dolog.

De most őszintén, hogy írjak bármit is anélkül, hogy spoilereznék? Vegyétek meg, olvassátok el!! :)

Főszereplők

Andrew és Tempe

Kedvenc idézetek

"Csakhogy az elme olyan, mint egy csemetéjét a szellőtől is óvó szülő. Amit nem akar tudomásul venni, azt félresöpri."

"Hogy tovább soroljam az érdemeit, hiába kanadai, az ágyban kiköpött Amerika Kapitány."

"Egy alapos sírás többet ér, mint egyórás lelkizés egy agyturkásznál."


INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Fumax
Oldalszám: 352
Megjelenés éve: 2015
Eredeti cím: Monday Mourning

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Fumax Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése