Johanna Basford - Bűvös erdő

Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett. Hatására számos országban több millióan fedezték már fel az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A TITKOS KERT után újabb színezője érkezett meg hozzánk, amely ezúttal a BŰVÖS ERDŐbe kalauzolja a természet és a színezés szerelmeseit.

A gyönyörű rajzok arra várnak, hogy megtöltsd őket színekkel!

Ajánljuk alkotni vágyó felnőtteknek és ügyes kezű gyerekeknek – 10-től 99 éves korig mindenkinek, aki tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágyik a mindennapokban.

Ismerd meg a BŰVÖS ERDŐ világát, járd be ösvényeit, hagyd, hogy elvezessenek az erdő mélyén lévő elvarázsolt kastélyba! Kalandozásaid során különleges állatokkal, növényekkel és mesebeli lényekkel találkozhatsz, és kilenc titkos szimbólum is megfejtésre vár. A kastély kapui csak akkor tárulnak fel.

Engem is, mind sokunkat, Johanna Basford Titkos kertje vezetett be a felnőtt színezők világába, és akármennyire imádtam a Titkos kertet, a Bűvös erdő ezerszer jobb.

Először is kezdjük a változatossággal. El kell ismernem, hogy a Titkos kert is fantasztikus és csodálatos volt, de egy idő után kicsit egyhangúvá (és nem mellesleg aránytalan zöld ceruza fogyasztóvá) vált az ismétlődő virág és levélminta. A Bűvös erdő több lehetőséget tartogat magában, állatmotívumok és csendéletek hosszú sorával várja a kreatív felnőttet. Ezt nem a Titkos kert ellen írom, hiszen annak is megvan a maga bája, csak egyszerűen érezhető benne, hogy az még Johanna első színezője volt. Ettől függetlenül mindkettőt nagyon nagyon szeretem.

Ott van még az a fantasztikus dupla oldal, ami egészen egyedi, felnőtt színezőkben eddig nem látott. Nagyon gyönyörű kivitelezés.

Tetszik, hogy csakúgy, mint a Titkos kertben, itt is szimbólumokat kell keresni, hiszen így nem laposodik el és nevezhető szimpla színezőkönyvnek a kötet. Basford a szimbólumokat itt megfejelte azzal, hogy kilenc szimbólumnak különleges jelentése van. Imádtam.

Továbbá még tetszett az is, hogy eltűntek a rajzfeladatok. Ne értsetek félre, nagyon tetszett a Titkos kertben, hogy egy kicsit a kreativitásunkra hagyatkozott, de én személy szerint nem akartam elcsúnyítani a könyvet a saját rajzaimmal, így viszont hülyén néztek ki az oldalak, hogy üresek maradtak és ott voltak az utasítások. A Bűvös erdőben is megvan a lehetőségünk kiegészíteni az ábrákat, de itt már tényleg mi döntünk róla, nincsenek utasítások és félbehagyott ábrák.

Színezéseim




És amik még készülnek...





INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Manó Könyvek
Megjelenés: 2015
Oldalszám: 92
Eredeti cím: Enchanted Forest

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Manó Könyvek kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése