Sara Raasch - Hó mint hamu (Hó mint hamu #1)

Megtört szívű lány
Ádáz harcos
Leendő hős
Vajon Meira képes megmenteni azt a világot, amit soha nem ismert igazán?

TIZENHAT ÉVE annak, hogy a Tél Királyságát megszállta az ellenség; lakóit rabigába hajtották. Varázslat és uralkodó nélkül maradtak. A télieknek nem maradt más reményük a szabadságra, mint a nyolc túlélő, akiknek valahogyan sikerült elmenekülniük, és akik a lehetőségre várnak, hogy visszacsempészhessék a Tél varázslatát, és újjáépítsék a birodalmat.

Meira nagyon kicsi volt, amikor Tél vereséget szenvedett és ő elvesztette a szüleit. Menekültként élt, a téliek tábornoka, Sir lett a gyámja, ő pedig harcosnak nevelte. Meira szerelme legjobb barátja, a leendő király, Mather; a fiatal lány pedig mindent megtenne azért, hogy Tél birodalmának hatalma helyreálljon. Így hát, amikor a kémek felfedezik, hol őrzik azt az ősi medaliont, amelynek segítségével visszakaphatnák a varázserejüket, Meira elhatározza, hogy maga indul a keresésére. Magas tornyokra mászik, ellenséges katonákkal harcol; valóra vált régi álma. Ám a küldetés nem a tervek szerint alakul, és Meira hamarosan gonosz varázslat, veszélyes politika, fortélyos üzelmek világában találja magát… és végül rádöbben, hogy sorsa felett nem ő rendelkezik… és ez mindig is így volt.


Először is kezdjük a borítóval...hát az valami csodálatos. Ez az egyik oka, hogy felfigyeltem a könyvre. És örülök neki, hogy felfigyeltem rá.

Már a regény felütése is egy csodálatos fantasy ígéretét rejti. Egyszerűen már az első oldal beszippantott, és nem engedett el, míg be nem fejeztem a könyvet. Tetszett, hogy párbeszéd útján elmagyarázták, nagyjából mit kell tudni a hőseinkről és a világ jelenlegi helyzetéről, így könnyen bele tudtam élni magam a cselekménybe, és nem volt az az érzésem, hogy nem értem, miről van szó.

Meira és Mather, az első két szereplő, aki feltűnik a könyvben, mindketten nagyon szimpatikusak. Shipelem őket. :)


Nagyon tetszett a kontraszt, amit az írónő és a tél és a tavasz felhasználásával, és az ötlet is eredeti volt, hogy ezeket használja fel országok, és királyságok megalkotásához.

Alig várom már, hogy megjelenjen a következő kötet és kiderüljön, hogy hogy folytatódik hőseink kalandja. :)

Kedvenc idézetek

"Tavaszföld erdeje igazán gyönyörű. De romlott szépség. Álarc."

"Ezért olyan érdekes az irodalom. Minden értelmezés kérdése, és száz embernek százfélét jelenthet. Sosem jelenti kétszer ugyanazt."

"…bármilyen kellemes egy kádnyi meleg vízben elheveredni, bármilyen gyönyörű a ruhám, én sosem akartam ilyen életet élni."

"Kicsinosítanak, ahogy a csirkét összekötözik sütés előtt. Úti ruhában mégsem mehetek bálba."


INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Twister Média
Oldalszám: 496
Megjelenés éve: 2015
Eredeti cím: Snow like ashes
A sorozat következő része: Ice like fire

★★★★★★★★★★ (10/10)


A bejegyzés a Twister Média jóvoltából jöhetett létre.

1 megjegyzés: