Pam Jenoff - Dédelgetett álmaink

Charlotte, a fiatal philadelphiai védőügyvéd egy nap különös felkérést kap: vállalja el egy háborús bűnös védelmét Európában. A nő egykor Hágában dolgozott, és most izgatottan várja a megbízást. Az sem tántorítja el, hogy a volt barátjával kell együttműködnie, aki évekkel ezelőtt összetörte a szívét… 
Csaknem kilencvenéves védencét azzal vádolják, hogy 1944-ben elárulta a bátyját, aki zsidókat mentett. A férfi nem tagad, nem tesz vallomást, és nem segít az ügyvédeinek. Vajon miért hallgat? Charlotte megérzése azt súgja, kell lennie valamilyen bizonyítéknak, amely az idős férfi ártatlanságát igazolja… Amikor repülőre száll, nem is sejti, hogy egy olyan szövevényes történetbe csöppen, amelynek szálai a második világháború előttre, egészen a huszadik század elejéig nyúlnak vissza.

Pam Jenoff regénye úgy mutatja be egy évszázad történelmét, hogy közben váratlan találkozások, személyes álmok hálóját rajzolja meg. Titkon dédelgetett álmokét, amelyek vagy a háború és a távolság miatt hiúsulnak meg, vagy a zord körülmények ellenére is valóra válnak.


A Valaha testvérek voltunk gyönyörű élményén felbuzdulva rögtön beszereztem két második világháborús fikciós regényt, szintén a General Pressnek köszönhetően, mert akartam még abból az érzésből, amit a fentebb említett csoda nyújtott számomra

A Dédelgetett álmaink remek könyv volt, de sajnos a várt érzés elmaradt. Ettől függetlenül nem szeretném összehasonlítani a két könyvet, hiszen témájuk hasonló, de mégis merőben mások.

Charlotte a szívemhez nőtt, szerethető női főszereplő volt, ám sajnos az ő szálát egy kicsit untam. Szerintem túl sok lett a "körítés", a magyarázás, és ehhez képest aránylag kevés a valódi visszaemlékezés. Alig vártam, hogy jöjjön már megint a régi történet szála, szerintem simán lehetett volna ebből többet, a jelenből pedig kevesebbet beletenni a történetbe.

A könyv központjában álló jogi ügy nem nagyon fogott meg, viszont a visszaemlékezéseket imádtam.

Alapjában véve nem lenne ez egy rossz könyv, csak sajnos egy bombasztikus csoda után olvasva már nem nyújt olyan kirobbanó élményt, túlságosan a Valaha testvérek voltunk-hoz hasonlítom.

Szereplők

Charlotte

Jack

Brian


INFORMÁCIÓK:
Kiadó: General Press
Oldalszám: 304
Eredeti cím: The things we cherished
Megjelenés éve: 2015

★★★★★★★★☆☆ (8/10)

A bejegyzés a General Press Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése